Στο Κατάρ προτιμούν Alfa Romeo και Abarth!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Κατάρ προτιμούν Alfa Romeo και Abarth!
Δύο εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις για τον όμιλο FCA, σε μία από τις πλέον απαιτητικές αγορές του κόσμου.

Ο θεσμός των βραβείων «Qatar Car of the Year» (QCOTY) διοργανώνεται από το περιοδικό Maqina Middle East, με τους ειδικούς του περιοδικού να βραβεύουν τα καλύτερα οχήματα όλων των κατηγοριών βασιζόμενοι σε 4 βασικά στοιχεία (σχεδίαση, απόδοση, ασφάλεια, τεχνολογική πρωτοπορία).

Για τον όμιλο FCA η φετινή τελετή της απονομής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ανακηρύχτηκε ως το καλύτερο «Mid-Size Sport SUV», ενώ το Abarth κέρδισε την αντίστοιχη διάκριση στην κατηγορία «Premium Compact Sports Car». Οι νέες διακρίσεις ενίσχυσαν περαιτέρω την ήδη εντυπωσιακή λίστα βραβείων που έχουν κατακτήσει τα δύο μοντέλα, χάρη στην οδηγική απόλαυση που προσφέρουν και το μοναδικό τους στιλ.

Η Stelvio Quadrifoglio, το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, εντυπωσιάζει με το ξεχωριστό σχεδιασμό της και τις καταιγιστικές επιδόσεις που προσφέρει χάρη στον Bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 283χλμ./ώρα, ενώ για το 0-100χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4 και τα κορυφαία συστήματα ανάρτησης και πέδησης, η Stelvio ολοκλήρωσε το γύρο στη θρυλική πίστα του Nürburgring σε μόλις 7 λεπτά και 51,7 δευτερόλεπτα!

Αντίστοιχα η διάκριση του 595 Competizione αντανακλά το δυναμικό στιλ, τις εμπνευσμένες από το χώρο των αγώνων λεπτομέρειες και φυσικά τον Turbo βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων απόδοσης 180 ίππων. Εκτός από τις κορυφαίες επιδόσεις, η έκδοση Competzione ξεχωρίζει χάρη στο εσωτερικό στο οποίο κυριαρχούν το ανθρακόνημα και το δέρμα αλκαντάρα, καθώς και τα προηγμένα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας. Το 595 αποτελεί το σημείο αναφοράς της Abarth η οποία φέτος γιορτάζει τα 70α της γενέθλια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider