Η ομάδα σχεδιασμού της Nissan δημιούργησε ένα πρωτότυπο μοντέλο πάνω σε μια ιδέα του κορεατικής καταγωγής δόκιμου σχεδιαστή της Γιέμπουμ Τσόι.
Η ιδέα του Τσόι αφορά ένα αυτόνομα κινούμενο supercar για το έτος 2050, αλλά η φουτουριστική του εμφάνιση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Καθώς το GTR-X concept θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει προέκταση του... μυαλού κάθε οδηγού και όχι απλώς μια παθητική μηχανή που εκτελεί τις εντολές των άκρων του.
Η ιδέα του Τσόι είναι απόλυτα ανατρεπτική και πολλά υποσχόμενη, όπως τουλάχιστον αποδεικνύει ο κόπος και το κόστος που ανέλαβε η Nissan, για να της δώσει τη μορφή του GTR-X concept. Ο οδηγός του πρωτότυπου αυτού μοντέλου εισχωρεί σε αυτό μπρούμυτα, σε μια θέση περίπου όπως αυτή των αναβατών μοτοσικλετών dragster. Αυτή η θέση επιτρέπει την κορυφαία αεροδυναμική σχεδίαση και το ελάχιστο μέγεθος. Καθώς δε το κλασικό παρμπρίζ αλλά και τιμόνι δεν υφίστανται, ο οδηγός δεν χρειάζεται να κοιτά εμπρός ούτε να κινεί τα χέρια του.
Ένα full face κράνος VR (εικονικής πραγματικότητας), αναλαμβάνει να παρέχει την επικοινωνία του οδηγού με το περιβάλλον, μέσα από ένα μεγάλο αριθμό καμερών στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Όσο για χειριστήρια, αυτά επίσης δεν υπάρχουν, καθώς η διεπαφή οδηγού και αυτοκινήτου επιτυγχάνεται μέσω μιας σύνδεσης από τον εγκέφαλο του χρήστη στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του αυτοκινήτου.
Με απλά λόγια, οι σκέψεις του οδηγού μετατρέπονται σε ψηφιακά δεδομένα από το κράνος που φορά και μέσω μιας ειδικής συσκευής στην πλάτη της φόρμας του, μεταφέρονται ως εντολές στο αυτοκίνητο.
Είναι σαφές ότι θα χρειαστούν πολλά τεχνολογικά άλματα για να καταστήσουν εφικτές τις θεωρητικές αυτές δυνατότητες, ωστόσο η προοπτική του Τσόι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπως δήλωσε άλλωστε και ο υπεύθυνος σχεδιασμού στη Nissan Αμερικής, Ντέιβιντ Γουντχάουζ:
«Ο Τσόι είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος, δημιουργικός σχεδιαστής και οι ιδέες του σχετικά με τα μελλοντικά supercars που οδηγούνται από την ενσωμάτωση του εγκεφάλου του οδηγού στο όχημα, ταιριάζουν απόλυτα με την προηγμένη εργασία της Nissan στον τομέα B2V. Η διατριβή του αφορούσε την επίδειξη μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας. Ήταν εξαιρετικά συναρπαστικό για την ομάδα της Nissan να βοηθήσει τον Τσόι να δώσει μορφή σε αυτήν την ιδέα».