BYD: Mega deal 1 δισ. δολ. με την Τουρκία για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BYD: Mega deal 1 δισ. δολ. με την Τουρκία για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων
Εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην Τουρκία κατασκευάζει η BYD

Σε μία πολύ σημαντική συμφωνία, ύψους 1 δισ. δολαρίων, με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD Co. για την κατασκευή εργοστασίου θα προχωρήσει η Τουρκία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Τουρκία θα αποκαλύψει σύντομα συμφωνία με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD Co. για την κατασκευή εργοστασίου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στα δυτικά της χώρας, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια μιας τελετής στα δυτικά τη χώρας και στην επαρχία Μανίσα, όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο, σύμφωνα με αξιωματούχους που ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να δώσει στην BYD ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνία τελωνειακής ένωσης. Πριν από ένα μήνα περίπου, η ΕΕ αύξησε τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων έως και 48%, προκαλώντας ένταση ανάμεσα σε Κίνα και ΕΕ, αν και γίνονται κινήσεις να έρθουν τα δύο μέρη πιο κοντά και να ξεκινήσουν συζητήσεις.

Υπάρχει επίσης μια εγχώρια αγορά για εξυπηρέτηση, με τα EV να αντιπροσωπεύουν το 7,5% των πωλήσεων αυτοκινήτων πέρυσι στην Τουρκία, μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν 90 εκατομμυρίων.

Την Παρασκευή, η Τουρκία χαλάρωσε τους δασμούς που επιβλήθηκαν πρόσφατα στις εισαγωγές κινεζικών μηχανοκίνητων οχημάτων σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Αυτό ακολούθησε συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα του Καζακστάν.

Η BYD, η μάρκα αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα, άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο ηλεκτρικών ηλεκτρικών στην Ταϊλάνδη την Πέμπτη. Κατασκευάζει επίσης ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία και κοιτάζει ένα άλλο στο Μεξικό. Πέρα από ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, έχει μικρή παρουσία στην Ευρώπη.

Τα νέα εγκαίνια εργοστασίων υπογραμμίζουν όχι μόνο την ώθηση της BYD, αλλά και το να είναι πιο κοντά στις μεγάλες αγορές, αλλά και στην αντιστάθμιση της απειλής των δασμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Ποικίλες δράσεις από την Ελλάδα για ενίσχυση της ανθεκτικότητας και του ενεργειακού προφίλ

Η Nestlé France κατηγορείται για μολυσμένες πίτσες που προκάλεσαν τον θάνατο δύο παιδιών

Όμιλος Nice n Easy Group: Άλμα ανάπτυξης με καινοτομία και ποιότητα στον κλάδο της εστίασης

gazzetta
gazzetta reader insider insider