Εργαζόμενοι της Volkswagen στη Γερμανία διακόπτουν την παραγωγή λόγω επικείμενων περικοπών κόστους

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εργαζόμενοι της Volkswagen στη Γερμανία διακόπτουν την παραγωγή λόγω επικείμενων περικοπών κόστους
Το εργοστάσιο της Volkswagen στο Τσβικάου | Volkswagen
Η παγκόσμια πίεση για μείωση κόστους στη Volkswagen φέρνει στάση εργασίας, εν αναμονή αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η Volkswagen αντιμετωπίζει σημαντικές αντιδράσεις από τους εργαζομένους στη Γερμανία, με παύση της παραγωγής να λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα 28/10. Οι εργαζόμενοι, διαδηλώνοντας ενάντια στις προσπάθειες μείωσης κόστους, απαιτούν από τη διοίκηση να παρουσιάσει ένα βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης, αποφεύγοντας το σενάριο περικοπών μισθών και «παγώματος» αυξήσεων. Η VW, στοχεύοντας σε εξοικονόμηση 4 δισ. ευρώ, βρίσκεται αντιμέτωπη με το υψηλό λειτουργικό κόστος και την αυξανόμενη πίεση από τις κινεζικές μάρκες, που δευρύνουν την αγορά τους στην Ευρώπη.

Η οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζεται για τον όμιλο, καθώς τα premium brands της, Audi και Porsche, παρουσιάζουν χαμηλότερα κέρδη, ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας. Η πίεση από τις χαμηλές πωλήσεις και οι δύο διαδοχικές προειδοποιήσεις για μείωση των εσόδων έχουν οδηγήσει τη VW σε κρίσιμες αποφάσεις για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της. Σύμφωνα με την επικεφαλής των εργαζομένων, Ντανιέλα Καβάλο, η διοίκηση δεν έχει προσφέρει συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον, ενώ η επιμονή της για μειώσεις μισθών πυροδοτεί ένταση στις διαπραγματεύσεις.

Τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αναμένονται στις 30 Οκτωβρίου, με τις προβλέψεις να δείχνουν περαιτέρω μείωση κερδών. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι εργαζόμενοι απειλούν με νέες απεργίες από την 1η Δεκεμβρίου, κλιμακώνοντας τις εντάσεις σε μια κρίσιμη περίοδο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider