Ρώσος δισεκατομμυριούχος: Τα tokens μπορούν να αντικαταστήσουν τα κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρώσος δισεκατομμυριούχος: Τα tokens μπορούν να αντικαταστήσουν τα κρυπτονομίσματα
Ο δισεκατομμυριούχος Βλαντιμίρ Ποτάνιν είναι επενδυτής στο Atomyze, το οποίο χρησιμοποιεί blockchain για να μετατρέψει πραγματικά assets, που κυμαίνονται από μέταλλο έως σπίτια, σε tokens που είναι εύκολα ανταλλάξιμα.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας λέει ότι τα ψηφιακά tokens και μια πρωτοβουλία για το ψηφιακό ρούβλι θα δώσουν στην κεντρική τράπεζα της χώρας, η οποία είναι άκρως σκεπτικιστική απέναντι στα κρυπτονομίσματα, έναν τρόπο να προωθήσει νέες τεχνολογίες χωρίς τους κινδύνους που συνδέονται με assets όπως το bitcoin.

Ο δισεκατομμυριούχος Βλαντιμίρ Ποτάνιν είναι επενδυτής στο Atomyze, το οποίο χρησιμοποιεί blockchain για να μετατρέψει πραγματικά assets, που κυμαίνονται από μέταλλο έως σπίτια, σε tokens που είναι εύκολα ανταλλάξιμα. Αυτόν τον μήνα, το ρώσικο τμήμα της εταιρείας έλαβε άδεια που επιτρέπει στην πλατφόρμα να εκδίδει ψηφιακά assets και να δίνει την δυνατότητα για συναλλαγές.

«Σε αντίθεση με ορισμένα κρυπτονομίσματα, πλατφόρμες όπως το Atomyze προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας και ασφαλή ψηφιακά αγαθά και μπορεί να ωθήσουν αναξιόπιστα προϊόντα εκτός αγοράς», δήλωσε ο Ποτάνιν σε συνέντευξη του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η θέση του Ποτάνιν απηχεί την Τράπεζα της Ρωσίας, η οποία υποστηρίζει την ανάπτυξη ψηφιακών χρηματοοικονομικών assets, την ίδια στιγμή που ζητά την πλήρη απαγόρευση mining και εμπορίας κρυπτονομισμάτων, καθώς, σύμφωνα με την ίδια, αποτελούν απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Η κυβέρνηση υποστηρίζει τη νομοθετική ρύθμιση και τη φορολόγηση των ψηφιακών νομισμάτων, ενώ ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να βρουν μια «μέση λύση».

Η ανάπτυξη ψηφιακών assets, τα tokens και το πρόγραμμα ψηφιακού ρουβλιού της κεντρικής τράπεζας μπορεί να καταστήσουν τη συζήτηση για τα κρυπτονομίσματα ανεπίκαιρη, σύμφωνα με τον Ποτάνιν. Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές φοβούνται τα κρυπτονομίσματα και τα stablecoin επειδή είναι ανεξέλεγκτα, ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ή token είναι σαν ένα συμβόλαιο που δίνει στους πελάτες την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία σε ψηφιακή μορφή χρησιμοποιώντας blockchain.

«Τα μεταλλικά νομίσματα αντικαταστάθηκαν από χαρτονομίσματα και στη συνέχεια οι συναλλαγές έγιναν χωρίς μετρητά», δήλωσε ο Ποτάνιν. «Τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά assets είναι απλώς το επόμενο στάδιο».

Η Interros Holdings του Ποτάνιν βοήθησε στην ίδρυση της Atomyze πριν από δύο χρόνια, καθώς αναζήτησε έναν τρόπο να κάνει τις συναλλαγές μετάλλων πιο αποτελεσματικές. Ο Ποτάνιν είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της MMC Norilsk Nickel, του μεγαλύτερου παραγωγού νικελίου και παλλαδίου στον κόσμο, η οποία προσφέρει tokens συνδεδεμένες με μέταλλα σε βιομηχανικούς πελάτες και μέσω commodities που διαπραγματεύονται σε πολλά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider