Τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να απειλήσουν την ασφάλεια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να απειλήσουν την ασφάλεια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος
Σύμφωνα με το FSB, υπάρχουν ανησυχίες για το χαμηλό επίπεδο κατανόησης των crypto από τους επενδυτές και τους καταναλωτές που τα χρησιμοποιούν.

Την άποψη πως τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί σύντομα να αποτελέσουν απειλή για την σταθερότητα και την ασφάλεια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος εκφράζει το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτική Σταθερότητας (FSB).

Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση του FSB, οι κίνδυνοι οφείλονται στο εύρος χρήσης τους, στις δομικές αδυναμίες τους και στην αυξανόμενη διασύνδεση του με τις παραδοσιακές δομές του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ακόμα, υπάρχουν ανησυχίες για το χαμηλό επίπεδο κατανόησης των crypto από τους επενδυτές και τους καταναλωτές που τα χρησιμοποιούν ενώ υπάρχουν και ρίσκα για τη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων για ξέπλυμα χρήματος, διαδικτυακά εγκλήματα και πράξεις εκβιασμού με σκοπό τα λύτρα.

Η γρήγορη και διεθνή εξάπλωση των ψηφιακών νομισμάτων καθιστά κρίσιμη την ανάγκη ανάληψης δράσης από τις αρμόδιες αρχές ώστε να εμποδιστούν τα παραπάνω φαινόμενα, όπως οι καλύτεροι έλεγχοι και η καλύτερη ενημέρωση των ελεγκτικών μηχανισμών στις εξελίξεις των crypto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων στην Ρωσία πρέπει να νομιμοποιηθεί και να φορολογείται

gazzetta
gazzetta reader insider insider