Η πλατφόρμα crypto.com έβαλε κατά λάθος 7,2 εκατ. δολάρια σε λογαριασμό γυναίκας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πλατφόρμα crypto.com έβαλε κατά λάθος 7,2 εκατ. δολάρια σε λογαριασμό γυναίκας
Το Crypto.com, η εφαρμογή κρυπτονομισμάτων που παρουσιάστηκε από τον Matt Damon με διαφήμιση στη διάρκεια του Super Bowl, επιδιώκει να της επιστραφούν περίπου 10,5 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (7,2 εκατομμύρια δολάρια) που μεταφέρθηκαν κατά λάθος σε μια γυναίκα στη Μελβούρνη.

Το Crypto.com, η εφαρμογή κρυπτονομισμάτων που παρουσιάστηκε από τον Matt Damon με διαφήμιση στη διάρκεια του Super Bowl, προσπαθεί να πάρει πίσω 10,5 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (7,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) που μεταφέρθηκαν από τυπογραφικό λάθος σε μια γυναίκα στη Μελβούρνη.

Ωστόσο, μέρος αυτών έχουν ήδη δαπανηθεί, μεταξύ άλλων για την αγορά ενός ακινήτου πέντε υπνοδωματίων, αξίας 1,35 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, στα προάστια της Μελβούρνης.

Τους πήρε 7 μήνες να το καταλάβουν

Η εταιρεία ανακάλυψε, κατά τη διάρκεια ελέγχου τον Δεκέμβριο, ότι είχε κάνει λάθος κατά την επεξεργασία της επιστροφής 100 δολαρίων Αυστραλίας (68 δολ. ΗΠΑ) επτά μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Ένας υπάλληλος είχε βάλει κατά λάθος τον αριθμό του λογαριασμού στο πεδίο του κωδικού πληρωμής, σύμφωνα με το δικαστήριο. Η αρχική συναλλαγή είχε λάβει χώρα τον Μάιο του 2021.

Η πολιτεία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βικτώριας διέταξε το σπίτι, το οποίο αγόρασε η αδερφή της γυναίκας, να πουληθεί και τα χρήματα να επιστραφούν στην εταιρεία με τόκο. Αντί να αναφέρει το λάθος, η πελάτισσα ονόματι Thevamanogari Manivel, φέρεται να μετέφερε τα χρήματα σε έναν κοινό λογαριασμό.

Η Crypto.com κατάφερε επιτυχώς να παγώσει τον λογαριασμό της Manivel τον Φεβρουάριο.

Η υπόθεση αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider