Σε τροχιά για δυνατό Σεπτέμβριο το Bitcoin: Κέρδη 10% - Πάνω από τα 65.500 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε τροχιά για δυνατό Σεπτέμβριο το Bitcoin: Κέρδη 10% - Πάνω από τα 65.500 δολάρια
Σε πορεία για τον πιο κερδοφόρο Σεπτέμβριο από το 2011 βαδίζει το Bitcoin.

Σε πορεία για τον πιο κερδοφόρο Σεπτέμβριο από το 2011 βαδίζει το Bitcoin καθώς το παγκόσμιο κύμα περικοπών επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, που σήμαναν την έναρξη του κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής με αιχμή του δόρατος την Fed, στηρίζουν το ράλι για την ναυαρχίδα των crypto και της ευρύτερης αγοράς.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετρά κέρδη άνω του 10% τον Σεπτέμβριο του 2024, έναντι απωλειών 5,9% για τον εν λόγω μήνα την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η Fed, η EKT και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσαν το κόστος δανεισμού τον Σεπτέμβριο για να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη. Οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν στις πιο ευνοϊκές νομισματικές συνθήκες ανεβάζοντας τα πάντα, από τις μετοχές μέχρι τον χρυσό, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω κίνητρα και «ψαλιδίσματα» στο μέλλον.

«Η συσχέτιση του Βitcoin με τη νομισματική πολιτική εξακολουθεί να είναι ισχυρή, ειδικά όσον αφορά τη Fed», δήλωσε ο Σον ΜακΝάλτι, διευθυντής διαπραγμάτευσης στην εταιρεία παροχής ρευστότητας Arbelos Markets. «Η χαλάρωση άλλων κεντρικών τραπεζών σίγουρα βοηθά επίσης» έσπευσε να συμπληρώσει.

Το πρωί της Παρασκευής το Bitcoin ενισχύεται 1,36% στα 65.637 δολάρια ενώ συνολικά για το 2024, τα κέρδη του έχουν εκτιναχθεί κατά 56%. Υπενθυμίζεται πως τον Μάριο κατέγραψε το ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών με τα 73.798 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Zakcret: Παίζει «μπάλα» στα αθλητικά με τζίρο 50 εκατ. ευρώ και διεκδικεί πελάτες με υψηλότερα εισοδήματα

Στο τραπέζι του διαλόγου Commerzbank και UniCredit

Κρι Κρι: Placement για το 3% των μετοχών - Στα 12 ευρώ ανά μετοχή

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider