Στο τραπέζι του διαλόγου Commerzbank και UniCredit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο τραπέζι του διαλόγου Commerzbank και UniCredit
To πρώτο τους τετ α τετ εν μέσω ιταλογερμανικής έντασης σε πολιτικό και χρηματοπιστωτικό επίπεδο θα έχουν σήμερα η Commerzbank και η UniCredit

To πρώτο τους τετ α τετ εν μέσω ιταλογερμανικής έντασης σε πολιτικό και χρηματοπιστωτικό επίπεδο θα έχουν σήμερα η Commerzbank και η UniCredit.

Η νέα CEO της Commerzbank , Μπετίνα Ορλόπ, δήλωσε προς τους μετόχους πως οι δύο πλευρές θα «ανταλλάξουν απόψεις», όπως είναι φυσικό, ειδικά από την στιγμή που η UniCredit έχει εξελιχτεί σε σημαντικό μέτοχο της γερμανικής τράπεζας, η οποία ναι μεν παραμένει ανοιχτόμυαλη, αλλά διαμηνύει ότι η ταχύτητα στις αποφάσεις πρέπει να εξεταστεί.

Η UniCredit αύξησε στο 21% το ποσοστό της στην Commerzbank νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και έχει υποβάλει αίτημα να αποκτήσει έως και το 29,9% με τον δρόμο για μία πλήρη εξαγορά να είναι ανοιχτός. Η κίνηση αιφνιδίασε τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει επίσης μερίδιο στην τράπεζα, αλλά και την ίδια διοίκηση της Commerzbank, σύμφωνα με το Βloomberg.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας διεμήνυσε την Πέμπτη ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που διοικεί δεν θα εμπλακεί σε «τρελές» πωλήσεις ή «ανόητα πράγματα». Από την πλευρά της, η UniCredit ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή των στρατηγικών της σχεδίων μέχρι το 2027 «προχωρούν με γοργούς ρυθμούς».

Η πιθανότητα εξαγοράς ή συγχώνευσης βρίσκει εντελώς αντίθετη τη γερμανική κυβέρνηση και αρκετά ανώτερα στελέχη της Commerzbank, με παράγοντες του Βερολίνου ελπίζουν να αποφευχθεί μια «εχθρική» εξαγορά από την οποία θα μπορούσαν να προκύψουν μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας.

Ορισμένοι επενδυτές, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχουν αποσαφηνίσει ότι θα είναι ανοιχτοί σε συνομιλίες για μια πιθανή συγχώνευση, χωρίς να βλέπουν με εντελώς «κακό μάτι» ένα mega - deal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρι Κρι: Placement για το 3% των μετοχών - Στα 12 ευρώ ανά μετοχή

ΕΥΑΘ: Ισχυρή αύξηση 125% στα EBITDA το α' εξάμηνο

Άλμα 85,7% για τα EBITDA της Alpha Trust στο α' εξάμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider