Ντομπρόβσκις: Προειδοποιεί για αναταραχή στις αγορές από ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντομπρόβσκις: Προειδοποιεί για αναταραχή στις αγορές από ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Για επιπτώσεις στη ρευστότητα και αναταραχές προειδοποιεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Αναταραχή θα προκαλέσει στις αγορές ένα Brexit χωρίς συμφωνία και ίσως έχει αντίκτυπο στη ρευστότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει μια σειρά από μέτρα έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει ένα άτακτο Brexit αλλά παραδέχθηκε: «Δεν θα είμαστε σε θέση να αμβλύνουμε όλες τις πιθανές αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις».

«Θα υπάρχει αναταραχή. Ίσως υπάρχουν επιπτώσεις στη ρευστότητα», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένας «ουσιαστικός κίνδυνος» να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ στις 12 Απριλίου χωρίς μια συμφωνία.

Και επανέλαβε το αίτημα του προς τις τράπεζες και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να προετοιμαστούν για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, προκειμένου να είναι σε θέση να προσαρμοστούν σε αυτό το σενάριο εάν τελικά επισυμβεί.

Η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να παράσχουν ρευστότητα στην περίπτωση που ένα Brexit χωρίς συμφωνία δημιουργήσει τον κίνδυνο να «παγώσουν» οι αγορές

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider