Στο δικαστήριο ο Μπόρις Τζόνσον για «ψέματα και παραπληροφόρηση»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο δικαστήριο ο Μπόρις Τζόνσον για «ψέματα και παραπληροφόρηση»
Ενώπιον δικαστεί καλείται να απολογηθεί ο Μπόρις Τζόνσον για «ψέματα και παραπληροφόρηση» στην καμπάνια του Brexit.

Το βρετανικό δικαστήριο κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να απολογηθεί για τους ισχυρισμούς του κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του Brexit, οι οποίοι σύμφωνα με τις κατηγορίες ήταν «ψέματα και παραπληροφόρησαν τους πολίτες».

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος στο βρετανικό Κοινοβούλιο καλείται να εμφανιστεί μπροστά στο δικαστή για τους ισχυρισμούς του, ό,τι η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση «κόστιζε» 350 εκατ. λίρες Αγγλίας, κάθε εβδομάδα στος πολίτες.

Σύμφωνα με το BBC, ο Μπόρις Τζόνσον είχε προβεί σε αυτό τον ισχυρισμό, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της καμπάνια του, πριν το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit.

Η δικαστής απέρριψε τα επιχειρήματα της δικηγορικής ομάδας του Μπόρις Τζόνσον ότι η υπόθεση αποτελεί προσπάθεια υπονόμευσης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2016 και απέστειλε κλήτευση στον Τζόνσον να παραστεί σε δίκη.

Στην κλήτευση που παραδόθηκε στον Μπόρις Τζόνσον αναφέρεται:

«Έχοντας εξετάσει όλους τους σχετικούς παράγοντες πείστηκα ότι πρέπει να εκδώσω την κλήτευση, όπως ζητήθηκε, για τα τρία αδικήματα, όπως περιγράφονται. Οι κατηγορίες είναι αξιόποινες. Αυτό σημαίνει ότι ο εναγόμενος θα πρέπει να παραστεί στο δικαστήριο για προκαταρκτική ακρόαση και στη συνέχεια η υπόθεση θα σταλεί για εκδίκαση σε ανώτερο δικαστήριο».

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το κατηγορητήριο ήρθε από έναν ιδιώτη, τον 29χρονο Μάρκους Μπολ, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει από δωρεές 200.000 λίρες Αγγλίας για να κινηθεί εναντίον του πολιτικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider