Ξεφουσκώνει το trade των mega caps τεχνολογίας; - Τι απαντά η Goldman Sachs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεφουσκώνει το trade των mega caps τεχνολογίας; - Τι απαντά η Goldman Sachs
Οι αμερικανικοί «γίγαντες» τεχνολογίας διόρθωσαν αρκετά απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι αμερικανικοί «γίγαντες» τεχνολογίας διόρθωσαν αρκετά απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο κλάδος που ουσιαστικά αποτέλεσε το βασικό οδηγό για την αναρρίχηση της μεγαλύτερης αγοράς του κόσμου σε ιστορικά υψηλά, δέχθηκε τα πρώτα πυρά ρευστοποιήσεων τραβώντας όλη τη Wall Street προς τα κάτω.

Ο Ben Snider, ανώτερος αναλυτής στρατηγικής και διαχείρισης χαρτοφυλακίων στις ΗΠΑ για τη Goldman Sachs, εντοπίζει δύο βασικές αιτίες πίσω από αυτή την αδυναμία.

Η πρώτη αιτία έγκειται στην αυξανόμενη ανησυχία που επικρατεί ότι οι τεράστιες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην μεταφραστούν σύντομα σε υψηλότερη παραγωγικότητα και έσοδα.

Δεύτερον, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια έχουν οδηγήσει εδώ και πολύ καιρό σε υψηλά premiums αποτιμήσεων για τις μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street, οι αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων θέτουν πλέον υπό αμφισβήτηση το μέγεθος αυτών των premiums.

«Αυτό που οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος της υπεραπόδοσης των εταιρειών αυτών ήταν τα ισχυρά business models, η αύξηση των εσόδων πάνω από το μέσο όρο και τα πολύ υψηλά margins κερδοφορίας - και δεν είδαμε κάτι συνταρακτικό τις τελευταίες δύο εβδομάδες που να υποδηλώνει ότι κάτι από αυτά αλλάζει προς το χειρότερο», δήλωσε ο Snider στο podcast Markets.

«Πιστεύω ότι αφορά τις πολύ υψηλές τοποθετήσεις με τα πολύ υψηλά επίπεδα αποτιμήσεων. Διαπιστώσαμε μερικούς από τους παράγοντες που ανέφερα που οδήγησαν σε μια πολύ έντονη μετατόπιση θέσεων, καθώς και μια πολύ απότομη μετατόπιση στις τιμές των μετοχών».

Ενώ ο Snider σημειώνει ότι είναι αρκετά συνετό να ακολουθεί κανείς την τακτική του «buy the dip», δηλαδή να αγοράζει στις μικροδιορθώσεις των αγορών, προσθέτει ότι μπορεί να υπάρχουν καλύτερες επιλογές από τον S&P 500, του οποίου οι «γίγαντες» της τεχνολογίας καλύπτουν πλέον μεγάλο τμήμα. «Πιστεύω ότι είναι καλό να υπάρξει μια ελαφριά διαφοροποίηση, ίσως επενδύοντας στον equal-weight S&P 500 εάν ανησυχείτε για τον βαθμό συγκέντρωσης ή την επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη», λέει ο Snider.

Ωστόσο, οι προοπτικές του ίδιοι και της GS παραμένουν σχετικά εποικοδομητικές. «Σε γενικές γραμμές, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η μακροοικονομική εικόνα φαίνεται πολύ υγιής. Πιστεύουμε ότι η εικόνα της κερδοφορίας για τις περισσότερες μετοχές φαίνεται πολύ υγιής. Αναμένουμε ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια πολύ σύντομα», λέει ο Snider.

«Αυτό αποτελεί ένα άκρως δυναμικό και καλό περιβάλλον για να κατέχει κάποιος μετοχές στο χαρτοφυλάκιο του» καταλήγει ο Sneider.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider