Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Δεν υπογράφει έως τις 30 Ιουνίου το διορισμό του Άρειου Πάγου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Δεν υπογράφει έως τις 30 Ιουνίου το διορισμό του Άρειου Πάγου
Δεν πρόκειται να υπογράψει τους διορισμούς της νέας προέδρου και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ως τις 30 Ιουνίου δεν πρόκειται να υπογράψει τους διορισμούς της νέας προέδρου και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπως διαμηνύουν πηγές της Προεδρίας. Αυτό άλλωστε είχε πράξει ο κύριος Παυλόπουλος και το 2016, όταν ελήφθη νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου η απόφαση αντικατάστασης της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη από την Ξένη Δημητρίου.

Από εκεί και πέρα, τις οριστικές του αποφάσεις αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 30 Ιουνίου, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τις λάβει όταν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με τους διορισμούς των νέων ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.

Όπως και να έχει, βεβαιώς, το ότι η Προεδρία δεν ξεκαθαρίζει ευθύς εξ αρχής το ότι θα επικυρώσει την απόφαση του Υπουργικόυ Συμβουλίου, δείχνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σταθμίζει τις επιλογές του.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider