Με ηλιοφάνεια και ζέστη στις κάλπες - Ο καιρός σήμερα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ηλιοφάνεια και ζέστη στις κάλπες - Ο καιρός σήμερα
Αναμένονται ήπια φαινόμενα με κάποιες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι της Κυριακής.

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σήμερα Κυριακή, ημέρα των εθνικών εκλογών και θα φθάσει κατά τόπους τους μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τους 35 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους 33 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς θα φθάσουν τα 5 έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 έως 5 στο Ιόνιο.

Αναλυτικότερα, αναμένονται ήπια φαινόμενα με κάποιες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι της Κυριακής, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Στη Δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 36. Στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 20 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 34.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, το μεσημέρι και απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά θα φτάσουν μέχρι τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως 3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider