Εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Ελλάδα και Κύπρος αλωνίζουν στην Μεσόγειο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Ελλάδα και Κύπρος αλωνίζουν στην Μεσόγειο
Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε λόγο για «δίκαιες και νόμιμες δραστηρίοτητες των γεωτρυπάνων 'Γιαβούζ' και 'Φατίχ'».

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσέλι, ο οποίος ανέφερε ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη Μεσόγειο είναι «νόμιμες και δίκαιες» και ότι η χώρα «στριμώχνεται».

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε λόγο για «δίκαιες και νόμιμες δραστηρίοτητες των γεωτρυπάνων 'Γιαβούζ' και 'Φατίχ'» και τόνισε ότι η Τουρκία «στριμώχνεται στην ανατολική Μεσόγειο», ενώ είπε ακόμα ότι η «Τουρκία είναι στην Μεσόγειο κάνοντας χρήση των αρμοδιοτήτων της, οι οποίες πηγάζουν από τα κυρίαρχα δικαιώματά της και το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος του MHP, τόνισε ότι χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και άλλες «αλωνίζουν στην Μεσόγειο» και είναι «ύπουλο και ξεδιάντροπο να λένε στην Τουρκία 'Τι γυρεύεις εκεί' και 'εγκατέλειψε αυτή την υπόθεση'».

Τέλος δήλωσε ότι η εγκατάλειψη της ανατολικής Μεσογείου ισοδυναμεί με αιχμαλωσία, «το να γυρίσουμε την πλάτη στην ανατολική Μεσόγειο σημαίνει να γυρίσουμε την πλάτη στους πολίτες, να σκύψουμε στην αιχμαλωσία».

Λίγο νωρίτερα, τη Δευτέρα, τα ζητήματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τα ελληνοτουρκικά βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης των διευθυντών τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων, από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider