Τσαβούσογλου: «Αστείες» οι κυρώσεις της ΕΕ - Θα στείλουμε κι άλλο γεωτρύπανο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου: «Αστείες» οι κυρώσεις της ΕΕ - Θα στείλουμε κι άλλο γεωτρύπανο
Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ δεν χρειάζεται να ληφθούν πολύ σοβαρά οι αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την εντατικοποίηση των τουρκικών δραστηριοτήτων στην ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε πως θα στείλει και τέταρτο πλοίο ερευνών στην περιοχή

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργός Εξωτερικών «δεν χρειάζεται να ληφθούν πολύ σοβαρά οι αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση, περιορίζοντας τις επαφές και τη χρηματοδότηση της Άγκυρας, λόγω των γεωτρήσεών της για ανεύρεση φυσικου αερίου και πετρελαίoυ».

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος philenews.com, o Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «όσο δεν θέτουν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ εμείς εκεί θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας. Και ο Ε/κ τομέας ας μην παίρνει στήριξη την ΕΕ και ας καθίσει με την Τ/κ πλευρά στο τραπέζι. Κι εδώ υπάρχει μια ανόητη παράγραφος. Ότι στηρίζουν ο Ε/κ τομέας να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια ο συνομιλητής μας δεν είναι ο Ε/κ τομέας. Για την επίλυση του Κυπριακού έχουμε ανεπίσημες επαφές, αυτό είναι άλλο. Άλλωστε το κάνουμε σε συντονισμό με την ‘τδβκ’. Εδώ για τον διαμοιρασμό ο συνομιλητής του Ε/κ τομέα είναι η ‘τδβκ’. Ας βάλουν μυαλό το συντομότερο και να καθίσουν στο τραπέζι για τον δίκαιο διαμοιρασμό, διαφορετικά τα δικαιώματα των Τ/κ δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα. Ούτε στην ΕΕ, ούτε στους Ε/κ, ούτε σε άλλη χώρα τα χαρίζουμε», ανέφερε.
Ο ίδιος έκανε το σχόλιο σε συνέντευξη Τύπου, που μεταδόθηκε από το CNN Turk, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, τα Σκόπια.

Νωρίτερα, το υπουργείο του ανέφερε ότι οι ενέργειες της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν την τουρκική αποφασιστικότητα για την άσκηση ενεργειακών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «οι αποφάσεις που λήφθηκαν στην σύνοδό του το Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν με κανένα τρόπο την αποφασιστικότητα της χώρας μας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider