«Εποικοδομητική» η συνάντηση για τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εποικοδομητική» η συνάντηση για τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν
Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ισχυρή αντίθεσή τους στη μονομερή επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Η έκτακτη συνάντηση με τα μέρη της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 για το Ιράν ήταν «εποικοδομητική», δήλωσε ο Αμπάς Αρακτσί, υψηλόβαθμο μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν στη Βιέννη.

«Η ατμόσφαιρα ήταν εποικοδομητική. Οι συζητήσεις ήταν καλές. Δεν μπορώ να πω ότι τα λύσαμε όλα, μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλές δεσμεύσεις», δήλωσε ο Αρακτσί στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τα μέρη συναντήθηκαν στη Βιέννη για συνομιλίες ως απόκριση σε μια κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση περιλαμβανομένων αντιαπραθέσεων στη θάλασσα και παραβιάσεων της συμφωνίας από την Τεχεράνη.

Όλα τα μέρη της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν θέλουν να περιφρουρήσουν τη συμφωνία και εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση της Ουάσινγκτον να επαναφέρει μονομερώς τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, δήλωσε ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας έπειτα από μια συνάντηση των μελών της συμφωνίας.

«Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να περιφρουρήσουν την JCPOA [Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης -- η συμφωνία για τα πυρηνικά] και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την JCPOA με ισορροπημένο τρόπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φου Κονγκ, γενικός διευθυντής του τμήματος Ελέγχου Εξοπλισμών στο κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση στη Βιέννη.

«Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ισχυρή αντίθεσή τους στη μονομερή επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider