Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο
Μιλώντας στο 11ο Συνέδριο Πρεσβευτών στην Άγκυρα ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της «μέχρι τέλους».

Η Τουρκία θα επιμείνει στις διεκδικήσεις της ανοιχτά της Κύπρου, παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και την κριτική των Ηνωμένων Πολιτειών, διαμήνυσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο 11ο Συνέδριο Πρεσβευτών στην Άγκυρα ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της «μέχρι τέλους», ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει «εκβιασμούς και δολιοφθορές».

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι εφικτή μόνον εάν ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Άγκυρας και των Τουρκοκυπρίων, ουσιαστικά αφήνοντας να εννοηθεί πως η Τουρκία συνδέει την δραστηριότητά της με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και σε άλλες περιφερειακά ζητήματα.

Η ομιλία Ερντογάν ήρθε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της «Sabbah», σύμφωνα με το οποίο το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Γιαβούζ», άρχισε γεώτρηση ανοιχτά της κατεχόμενης Καρπασίας, στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Θα παραμείνει στην περιοχή για περίπου τρεις εβδομάδες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το έτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Φατίχ», που επιχειρεί ανοιχτά της Πάφου, θα συνεχίσει τις γεωτρητικές εργασίες για λίγες ακόμα εβδομάδες, ενώ έχει φτάσει σε βάθος 5.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την «Sabah», το σεισμογραφικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» θα καταπλεύσει στην περιοχή εντός των επόμενων ημερών, ενώ έρευνες στην περιοχή διενεργεί ήδη το σεισμογραφικό «Μπάρμπαρος».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider