Τραμπ: Στην Ευρώπη ο «λογαριασμός» για τους Σύρους πρόσφυγες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Στην Ευρώπη ο «λογαριασμός» για τους Σύρους πρόσφυγες
Η Ευρώπη πρέπει να πληρώνει περισσότερα για τους Σύρους πρόσφυγες, δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Ευρώπη «στέλνει» το λογαριασμό για το κόστος διαβίωσης των Σύρων προσφύγων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η Ευρώπη θα έπρεπε να πληρώνει περισσότερα: «Πιστεύω ότι ειλικρινά η Ευρώπη θα έπρεπε να πληρώνει σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία πληρώνει τα περισσότερα».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε ότι διατηρεί θαυμάσια σχέση με τους Κούρδους και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως και ο Ερντογάν έχει «θαυμάσια σχέση» με τους Κούρδους. Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του είπε ότι η χώρα του δεν έχει κάποιο θέμα με τους Κούρδους αλλά με τις «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Λίγο νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι τον θλίβει το γεγονός ότι ο Τραμπ και η Ρωσία παίρνουν στα σοβαρά τον Μαζλούμ Κομπάνι, τον διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική πολιτοφυλακή την οποία η Άγκυρα θεωρεί παρακλάδι του PKK.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider