Ερντογάν: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα»
Για «ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα» κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Για ανάμειξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην αμερικανική πρόταση προς την Άγκυρα να «ξεφορτωθεί» το ρωσικό αμυντικό σύστημα S-400.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η αμερικανική πρόταση προς την Άγκυρα δεν είναι δίκαιη και αποτελεί ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να αποσυρθεί από την αγορά του ρωσικού συστήματος, τμήματα του οποίου άρχισαν να παραδίδονται στην Τουρκία τον Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα έχει αποφύγει την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων, αλλά οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τις πωλήσεις αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία και εξαίρεσαν την Αγκυρα από το πολυεθνές πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους.

Μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι διαπίστωσε μία πολύ θετικότερη προσέγγιση στο θέμα των F-35 εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider