Παραίτηση Ακιντζί ζητά ο Μπαχτσελί λόγω «έχθρας» με την Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραίτηση Ακιντζί ζητά ο Μπαχτσελί λόγω «έχθρας» με την Τουρκία
Ο Μπαχτσελί κατηγόρησε τον ηγέτη του ψευδοκράτους ότι «έχει αλυσοδέσει τους Τουρκοκύπριους στα σχέδια των Ελληνοκύπριων με στόχο να τους υποτάξει».

Την παραίτηση του ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, ζητά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολιάζοντας συνέντευξη του πρώτου στον Guardian.

Ο Μπαχτσελί κατηγόρησε τον ηγέτη του ψευδοκράτους ότι «έχει αλυσοδέσει τους Τουρκοκύπριους στα σχέδια των Ελληνοκύπριων με στόχο να τους υποτάξει».

Ο Μπαχτσελί σημείωσε ακόμα ότι ο Ακιντζί «έχει γυρίσει την πλάτη του στον τουρκικό λαό και την Τουρκία ενώ έπρεπε να τους ευχαριστεί» και «έχει στρέψει το πρόσωπό του στον τύραννο. Αυτή η ντροπή και η ατιμία σε καμιά συνείδηση και καμιά πολιτική αντίληψη δεν θα έχει θέση», υποστήριξε.

«Δεν αξίζει στον Ακιντζί η καρέκλα που κατέλαβε»

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνέχισε λέγοντας ότι «δεν αξίζει στον Μουσταφά Ακιντζί η καρέκλα που κατέλαβε. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αναπόφευκτο να παραιτηθεί αμέσως από την «προεδρία» και να παραδοθεί στην βούληση των Τουρκοκυπρίων. Υπό κανένα άλλο όρο δεν θα σβηστεί το αίμα που έχυσαν οι ήρωες μας στον Πενταδάκτυλο», ανέφερε. Ο ηγέτης του ΜΗΡ είπε ότι «οι θλιβερές δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί σε μια βρετανική εφημερίδα αποκάλυψαν για άλλη μια φορά την ανέμπιστη νοοτροπία του, την προβληματική και σκανδαλώδη στάση του.

Αντί να υπερασπίζεται με τιμιότητα τα ιστορικά δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων αυτό το άτομο που ρίχνει νερό στον μύλο του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κάνει μαύρους σχεδιασμούς στην Μεσόγειο και που εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, έχει αποκοπεί εντελώς από την εθνική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα στρέφεται ενάντια στις άγιες μνήμες των ηρώων μας και υπερασπιζόμενος το επείγον της λύσης επιλέγει προβοκατόρικο λεξιλόγιο υποχώρησης και παράδοσης», ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider