Η Ιταλία κλείνει όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω κοροναϊού - Στους 79 οι νεκροί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ιταλία κλείνει όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω κοροναϊού - Στους 79 οι νεκροί
«Λουκέτο» μπαίνει σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιταλίας λόγω κοροναϊού.

Ολοένα και περισσότερο εξαπλώνεται ο νέος κοροναϊός στην Ιταλία, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την Πέμπτη έως τα μέσα Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο πρόληψης κατά του κοροναϊού.

Το «χτύπημα» του κοροναϊού είναι σφοδρό για την Ιταλία που έχει πληγεί περισσότερο ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

Τους 79 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κοροναϊού στην χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που έγιναν καλά είναι 170.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρουργός βρέθηκε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κοροναϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ και μπάρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Σε ό,τι αφορά στην κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας, στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίους μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, εστάλη για την ώρα, μόνον ένας συνάδελφός τους να τους αντικαταστήσει.

Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, δε, αποφασίσθηκε και η αναβολή, κατά δυο μήνες, του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, είχε συνομιλίες το βράδυ της Τρίτης με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, για να καθοριστούν λεπτομερειακά τα νέα μέτρα στήριξης των κατηγοριών που επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κοροναϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider