Από τα 3 στα 7 χρόνια η ιθαγένεια για τους πρόσφυγες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από τα 3 στα 7 χρόνια η ιθαγένεια για τους πρόσφυγες
Μετά την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, προχωρά σε μονιμότερα μέτρα.

Στην εξίσωση των προϋποθέσεων απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε πρόσφυγες και μετανάστες προχωρά η ελληνική κυβέρνηση, με τροπολογία της σε νομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, προχωρά σε μονιμότερα μέτρα, εξισώνοντας τον χρόνο που χρειάζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

Με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών σε νομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση θέτει ως προϋπόθεση για την υποβολή του αιτήματος πολιτογράφησης, την 7ετή νόμιμη παραμονή στη χώρα ακόμα και για τους πρόσφυγες, για τους οποίους μέχρι σήμερα έφτανε η 3ετής.

Σύμφωνα με την αιτιολόγηση της τροπολογίας, αυτή έρχεται εξαιτίας «του μεγάλου αριθμού προσώπων που έχουν χαρακτηριστεί ως πρόσφυγες κατά την πρόσφατη μαζική εισροή αυτών των προσώπων στην χώρα. Με βάση τα δεδομένα της κοινής πείρας εκτιμάται ότι τα τρία έτη δεν είναι επαρκή για την ενσωμάτωση αυτών των πληθυσμών και ως εκ τούτου προτείνεται να ενταχθούν στην γενική κατηγορία των αιτούντων την ελληνική ιθαγένεια για τους οποίους προβλέπεται χρονική προϋπόθεση πριν την υποβολή της αίτησης τα 7 χρόνια».

Η τροπολογία θα ψηφιστεί μαζί με το νομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σήμερα Πέμπτη.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider