«Πράσινο φως» για μέτρα 10 δισ. ευρώ λόγω κοροναϊού στην Ιταλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» για μέτρα 10 δισ. ευρώ λόγω κοροναϊού στην Ιταλία
H ιταλική κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτρα ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

Σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κοροναϊού έλαβε η ιταλική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Τζούζεπε Κόντε να ανακοινώνει καραντίνα σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός Βιομηχανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτρα για τον αντίκτυπο που θα έχει η εξάπλωση του ιού στη χώρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Στέφανο Πατουανέλι, η ιταλική κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτρα ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

Ο Στέφανο Πατουανέλι δήλωσε στον Radio Capital ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κοροναϊού θα προκαλέσουν πιθανόν αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε μόλις κάτω του 3% του ΑΕΠ φέτος.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε χθες Δευτέρα στο Reuters ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε 2,8% του ΑΕΠ φέτος. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αύξηση του ελλείμματος σε 2,5% από τον προηγούμενο στόχο του 2,2%.

Ο Πατουανέλι σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει πιθανόν μια πρώτη σειρά μέτρων ύψους κάτω του στόχου των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι περισσότερα θα προστεθούν σε ένα δεύτερο στάδιο.

Σε πανικό οι Ιταλοί - Ουρές στα σούπερ μάρκετ

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης έκαναν το βράδυ της Δευτέρας οι Ιταλοί, οι οποίοι είναι ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου από σήμερα απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι μη απαραίτητες μετακινήσεις προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Υπάλληλοι βρίσκονταν στην είσοδο των σούπερ μάρκετ για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι έκαναν με ηρεμία ουρά έξω από τις πόρτες με τα καρότσια τους.

Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη αλλά και σαπούνια και αντισηπτικά φεύγουν πρώτα από τα ράφια, σαν σε καιρό πολέμου, δήλωσε ένας καταστηματάρχης που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ansa.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider