Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μεταβαίνουν στη Λάρισα μετά από μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε οικισμό Ρομά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μεταβαίνουν στη Λάρισα μετά από μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε οικισμό Ρομά
Θα ληφθούν τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή.

Στη Λάρισα στρέφεται η προσοχή των αρχών, καθώς εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε οικισμό Ρομά. Για το λόγο αυτό μεταβαίνει στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Επίσης, συμμετέχουν ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγεία Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου.

Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη

Όπως αναμένεται, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο ειδικών του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής των καθηγητή Eπιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, μετέβη στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ώστε να λάβει ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων από μερίδα του πληθυσμού που βρίσκεται από χθες το βράδυ σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, το κλιμάκιο θα λάβει τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκαν 20 θετικά κρούσματα στην συνοικία των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, μετά από ιχνηλάτηση που είχε πραγματοποιηθεί από τις επαφές ενός 32χρονου που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider