HELLENiQ ENERGY: Στηρίζει το έργο του ΕΕΣ με Δωρεά 11 Απινιδωτών στο Παράρτημα Λαμίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HELLENiQ ENERGY: Στηρίζει το έργο του ΕΕΣ με Δωρεά 11 Απινιδωτών στο Παράρτημα Λαμίας
Σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, που εστιάζουν σε  βασικές κοινωνικές ανάγκες του νομού Φθιώτιδας προχώρησε για ακόμα μία χρονιά η HELLENiQ ENERGY

Σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, που εστιάζουν σε βασικές κοινωνικές ανάγκες του νομού Φθιώτιδας προχώρησε για ακόμα μία χρονιά η HELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του εμβληματικού αγώνα ΕΚΟ Acropolis Rally, ο οποίος διεξάγεται με Μέγα Χορηγό και Χορηγό Ονομασίας την ΕΚΟ.

Συγκεκριμένα, η HELLENiQ ENERGY πρόσφερε 11 υπερσύγχρονους απινιδωτές στο Παράρτημα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των κατοίκων. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε και την πρόθεσή της να καλύψει τις ανάγκες σε καύσιμα κίνησης του οργανισμού για υγειονομική και διασωστική κάλυψη του ΕΚΟ Acropolis Rally 2024. Με τη δωρεά αυτή η HELLENiQ ENERGY καλύπτει το κόστος κίνησης συνολικά 15 Κινητών Μονάδων Υγείας και διασωστικών οχημάτων του φορέα στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής, όπου διεξάγεται το «Ράλλυ των Θεών» από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Οι 11 απινιδωτές παραδόθηκαν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Σπήλιου Λιβανού, του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινού, καθώς της Προέδρου του Παραρτήματος Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαριάνθης Ντούμα, ανώτερων διοικητικών στελεχών της HELLENiQ ENERGY και μελών-εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μέσα από τη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, η HELLENiQ ENERGY επιθυμεί να ενισχύσει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενδυναμώνοντας την ικανότητα του οργανισμού να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά σε έκτακτα περιστατικά, δίνοντάς του τη δυνατότητα να παρέχει υψηλού επιπέδου πρώτες βοήθειες.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ιστορικού EKO Acropolis Rally, έχει υλοποιήσει μια σειρά ενεργειών εταιρικής υπευθυνότητας για τον νομό Φθιώτιδας στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, έχει προχωρήσει στην ψηφιακή αναβάθμιση σε συνολικά 128 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας, προσφέροντας τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Επιπρόσθετα, το 2022 δώρισε ένα ηλεκτροκίνητο επταθέσιο αυτοκίνητο στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και έναν σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου τα παιδιά και το προσωπικό του να μετακινούνται με άνεση και ασφάλεια, με ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Η HELLENiQ ENERGY, συνεχίζει τη δράση της με κοινωνική ευθύνη. Είμαστε σε συνεχή αρμονική συνεργασία, που φέρνει αποτελέσματα επωφελή για την κοινωνία. Θυμίζω ότι τα προηγούμενα έτη, η HELLENiQ ENERGY στο πλαίσιο διοργάνωσης και διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις, προχώρησε σε σημαντικές χορηγίες στην περιοχή μας, υιοθετώντας σχετικές μας προτάσεις:

• Κάθε σχολική μονάδα της Φθιώτιδας προμηθεύτηκε σημαντικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές και βιντεοπροβολείς.

• Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας προμηθεύτηκε ένα νέο, ηλεκτροκίνητο, επταθέσιο αυτοκίνητο.
Και φέτος λοιπόν, βρισκόμαστε εδώ, στον φιλόξενο χώρο της ΔΕΥΑΛ, για να γίνει η παράδοση 11 νέων απινιδωτών, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο Τοπικό Παράρτημα Λαμίας. Η προσφορά των απινιδωτών ενισχύει στην πράξη, την κρίσιμη υποστήριξη σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Και είναι σημαντικό πως ενισχύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος επιτελεί έργο ιδιαίτερων απαιτήσεων, υποστηρίζοντας δράσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως η παροχή πρώτων βοηθειών. Συγχαίρω και ευχαριστώ την HELLENiQ ENERGY, γι’ αυτή την πρωτοβουλία, που αποτελεί παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Η ενέργεια αυτή αποτελεί πράξη υψηλής κοινωνικής ανταποδοτικότητας με πολύ θετικό κοινωνικό πρόσημο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Σπήλιος Λιβανός, ανέφερε: «Η HELLENiQ ENERGY στέκεται διαχρονικά στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναγνωρίζοντας ότι με το έργο του εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παροχής άμεσης και υψηλού επιπέδου φροντίδας. Για εμάς ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί έναν οργανισμό - θεσμό που λειτουργεί ως πυλώνας ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή του ΕΚΟ Acropolis Rally, εξασφαλίζοντας την υγειονομική και διασωστική κάλυψη χιλιάδων θεατών και συμμετεχόντων. Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία, επενδύουμε όχι μόνο στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και στην ενίσχυση της Περιφερειακής Ενότητας της Λαμίας και του νομού Φθιώτιδας ευρύτερα. Άλλωστε η HELLENiQ ENERGY, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην υλοποίηση δράσεων, που ενδυναμώνουν την κοινωνία στο σύνολό της. Δεσμευόμαστε, δε, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, επενδύοντας στο αύριο της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός τόνισε: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο «HELLENiQ ENERGY Holdings S.A.» για την ιδιαίτερα γενναιόδωρη και ευγενική απόφασή του να προσφέρει ως δωρεά 11 τελευταίας τεχνολογίας απινιδωτές, που θα ενισχύσουν καθοριστικά το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Παροχή Πρώτων Βοηθειών αλλά και στις εκπαιδεύσεις χιλιάδων πολιτών σε αυτές σε όλη την Επικράτεια. Επίσης, για την παροχή δωρεάν καρτών καυσίμων για τις μετακινήσεις των εθελοντών και των διασωστικών οχημάτων του Ε.Ε.Σ. για την υγειονομική και διασωστική κάλυψη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024. Θεωρούμε τη μεγάλη αυτή χορηγία ως έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προ τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αλλά και συνέχισης της μακροχρόνιας και αγαστής συνεργασίας μας προς ενίσχυση και ενδυνάμωση των δράσεών μας σε όλη την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, η μεγάλης αξίας δωρεά αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του τεράστιου ανθρωπιστικού, αλληλέγγυου και αλτρουιστικού έργου του Ε.Ε.Σ. σε όλες τις κρίσιμες και επιτακτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Υποσχόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του Ομίλου και θα συνεχίσουμε την αγαθοποιό δυναμική μας με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση. Παράλληλα, θα πρέπει να επισημανθεί η μεγάλη διαχρονικά ανθρωπιστική, αλτρουιστική, αλληλέγγυα κοινωνική προσφορά του Ομίλου, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider