Τσιόδρας: Τους 101 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό - 25 νέα κρούσματα σε σύνολο 2.170

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιόδρας: Τους 101 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό - 25 νέα κρούσματα σε σύνολο 2.170
Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Τρίτη 25 νέα κρούσματα και ακόμα 2 νεκρούς από τον Covid-19 στην Ελλάδα.

Τους 101 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό καθώς δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 25 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 2.170 και το 56,2% αφορά άνδρες. Ακόμα δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή του την Τρίτη με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 101.

Συνολικά 76 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 27 έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως δυο κορυφαίες εταιρείες συνεργάζονται για τη δημιουργία εμβολίου για τον κορονοϊό, ενώ επεσήμανε πως καταγράφεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων.

«Καταγράφεται σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ και παράλληλα μειώνεται το δείκτης R0 (πόσους κολλά ένα θετικός). Το R0 είναι κάτω από ένα (δηλαδή ένα κρούσμα κολλά κάτω από ένα άνθρωπο) και αυτό σημαίνει ότι η νόσος περιορίζεται και σταδιακά εξαφανίζεται. Αν αυτό διατηρηθεί θα δούμε με προσοχή ένα πλάνο για την επόμενη φάση» ανέφερε ο κ. Τσιοδρας.

Οδηγίες για τον κορονoϊό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider