Αυτή είναι η έπαυλη του Έλληνα κροίσου που αγνοείται από το 2017 (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτή είναι η έπαυλη του Έλληνα κροίσου που αγνοείται από το 2017 (vid)
Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα MailOnline κυκλοφόρησε ένα βίντεο από το εσωτερικό ακινήτου.

Εικόνες από το εσωτερικό της εγκαταλελειμμένης πολυτελούς έπαυλης του εκατομμυριούχου Έλληνα επιχειρηματία, Αθανάσιου Ταχμιτζή, κυκλοφορούν για πρώτη φορά από το 2017.

Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα MailOnline κυκλοφόρησε ένα βίντεο από το εσωτερικό ακινήτου, στο οποίο είναι εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης. Πρόκειται για το σπίτι, γεωργιανού τύπου στην περιοχή Κινγκς Λάνγκλεϊ, μια πανάκριβη συνοικία του Λονδίνου. Στο ακίνητο κατοικούσε ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας του Real Estate, Αθανάσιος Ταχμιτζής, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από περίπου 3 χρόνια, αν και η ιδιοκτησία της εμφανιζόταν σε μια εξωχώρια εταιρεία με την επωνυμία Ainhurst Enterprises Ltd.

Το μυστήριο γύρω από τον Έλληνα επιχειρηματία Αθανάσιο Ταχμιτζή

Η εξαφάνιση του κροίσου με την ελληνική καταγωγή αποτελεί μυστήριο, μέχρι και σήμερα. Οι γείτονες αναφέρουν πως από τη μία στιγμή στην άλλη και χωρίς καμία προειδοποίηση, απλά «αξαφανίστηκε» τόσο ο πλούσιος επιχειρηματίας, όσο και η οικογένειά του. Η κατάσταση του ακινήτου, τα πιάτα στο νεροχύτη και τα πολυτελή αυτοκίνητα που βρίκονται στην είσοδο της έπαυλης κάνουν την υπόθεση ακόμα πιο «περίεργη».

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Daily Mail, ο Αθανάσιος Ταχμιτζής, ήταν 70 όταν εξαφανίστηκε και ήταν γνωστό πως ασχολούνταν για χρόνια με τα κτηματομεσιτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τα αρχεία των βρετανικών Αρχών, μεταξύ 1991 και 1995 εμφανίζεται ως σύμβουλος ακινήτων και διευθυντής κτηματομεσιτικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας επιχειρηματίας, φαίνεται να είναι ο μοναδικός μέτοχος της κτηματομεσιτικής εταιρείας με την επωνυμία Imperial Estates London Ltd. Αυτό που είναι άξιο απορίας είναι πως το 2017, σε περίοδο που ήδη το σπίτι μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί, υπήρχε μία διαφημιστική καταχώρηση για την εταιρεία.

Όμως, η εταιρεία δεν κατέθεσε ποτέ τα απαραίτητα έγγραφα για να εξακολουθήσει τη λειτουργία της και στη συνέχεια διεγράφη από τα μητρώα. Έτσι, φαίνεται πως ο Έλληνας Θάνος Ταχμιτζής δηλώνει ως μόνιμη κατοικία του από το 2016.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Μυστήριο» και οι οικογενειακές επιχειρήσεις

Ο Αθανάσιος, ή Θάνος όπως ήταν γνωστός, ήταν χήρος από το 2004 και είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, τον Αλέξη, 43, τον Νικόλα, 41, τον Πολ, 36, την Κριστιάνα, 34 και την Αλίσια 28 ετών.

Τα παιδιά του δεν φαίνεται να έχουν επιστρέψει στην έπαυλη μετά την εξαφάνιση του επιχειρηματία, όμως εντύπωση προκαλεί πως το δάνειο του συγκεκριμένου σπιτιού αποπληρώθηκε προς 1.075.000 λίρες τον περασμένο Ιούλιο.

Τότε, η ιδιοκτησία του ακινήτου, πέρασε σε μία αρχιτεκτονική εταιρεία με διεύθυνση στο βόρειο Λονδίνο, όπου είναι καταχωρημένες και δύο από τις επιχειρήσεις των γιων του επιχειρηματία, Νικόλα και Πολ Ταχμιτζή.

Πλέον, η πολυτελής έπαυλη στο Κινγκς Λάνγκλεϊ είναι καταχωρημένη και ως διεύθυνση/έδρα μιας εταιρείας που διαθέτει ο Νικόλας και η οποία είναι ανενεργή, με την επωνυμία Mirai Industek Ltd, το 2018.

Ασαφείς είναι και οι επαγγελματικές κινήσεις του γιου αυτού, καθώς εμφανίζεται ως διευθυντής μίας ακόμα εταιρείας «εμπορικών συναλλαγών», η οποία διεγράφη τον Απρίλιο του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider