Χαρδαλιάς: Εγχώρια η «πηγή» στο 83% των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Εγχώρια η «πηγή» στο 83% των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα
Ειδικό πρωτόκολλο και νέα μέτρα κατά του κορονοϊού θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, μετά τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών. 

Τα «σενάρια» που θέλουν το άνοιγμα του τουρισμού να ευθύνεται για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών απέρριψε σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για τον Covid-19.

Μάλιστα, τόνισε πως το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια και επεσήμανε, δε, ότι δεν αποκρύπτονται στοιχεία όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. Τα περισσότερα κρούσματα είναι εγχώρια και εμφανίστηκαν εξαιτίας της μη τήρησης των μέτρων και τα φαινόμενα συγχρωτισμού.

Δεν κάνουμε διακρίσεις

Για την Πάρο και την Αντίπαρο και τα παράπονα για τα μέτρα στην περιοχή, τόνισε: «Δεν κάνουμε διακρίσεις στις περιοχές.» Τα μέτρα λήφθηκαν συνολικά για να μην υπάρχει στοχοποίηση.

Επίσης, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις. «Οι όποιες δημοσιές αναφορές είναι παντελώς αβάσιμες.» Συμπλήρωσε, μάλιστα ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, καθώς τα κρούσματα είναι όλα απομονωμένα και η κατάσταση είναι υπό απολυτό έλεγχο.

Τέλος, είπε εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, δεν εφησυχάζουμε όμως. Ειδικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες με τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider