Μενδώνη για Αχίλλειο Κέρκυρας: Η αποκατάσταση θα γίνει με υψηλές προδιαγραφές και εντός των χρονοδιαγραμμάτων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μενδώνη για Αχίλλειο Κέρκυρας: Η αποκατάσταση θα γίνει με υψηλές προδιαγραφές και εντός των χρονοδιαγραμμάτων 
Με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, τον σωστό προγραμματισμό και την αέναη προσπάθεια των αρμοδίων υπηρεσιών και του πολιτικού προσωπικού αυτής της κυβέρνησης θα προχωρήσει η πλήρης αποκατάσταση του χώρου του Αχιλλείου, ξεκαθάρισε η Λίνα Μενδώνη.

«Η πλήρης αποκατάσταση του Αχιλλείου στην Κέρκυρα θα γίνει με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων», διευκρινίζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην «εικόνα του ανακτόρου» η οποία «πράγματι προκαλεί θλίψη, καθώς τόσο το κτήριο, όσο και οι κήποι και τα αγάλματα που τους κοσμούν έχουν εκτεταμένες φθορές, απόλυτη έλλειψη συντήρησης, ουσιαστική εγκατάλειψη. Αυτή την εικόνα προσπαθούμε να ανατρέψομε με εντατική και συστηματική εργασία», τόνισε η κυρία Μενδώνη, συμπληρώνοντας ότι «η ΕΤΑΔ και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων και η Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του μνημειακού συγκροτήματος. Το έργο εντάχθηκε πριν από δύο μήνες στο ΕΣΠΑ 2014-2020, στο Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα, με προϋπολογισμό περίπου 13.000.000 ευρώ και ήδη ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησής του».

«Με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, τον σωστό προγραμματισμό και την αέναη προσπάθεια των αρμοδίων υπηρεσιών και του πολιτικού προσωπικού αυτής της κυβέρνησης θα προχωρήσει η πλήρης αποκατάσταση του χώρου του Αχιλλείου με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Η σημερινή κυβέρνηση θα κάνει το ακριβώς αντίθετο από τις δικές σας κυβερνήσεις που για μια πενταετία άφησαν το Αχίλλειο στην εγκατάλειψη και τη φθορά», κατέληξε η κυρία Μενδώνη.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider