Πέτσας: Η καθολική χρήση μάσκας «δεν είναι στο τραπέζι» (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Η καθολική χρήση μάσκας «δεν είναι στο τραπέζι» (vid)
Πρέπει να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο», εξήγησε, μιλώντας στον ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επανέλαβε ότι «το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι». Σύμφωνα με τον ίδιο, η σταθεροποίηση των κρουσμάτων είναι κάτι θετικό, ενώ όπως είπε, τις μέρες που υπάρχουν πολλά κρούσματα είναι από συγκεκριμένες εστίες, όπως η περίπτωση των Γιαννιτσών.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/_oxb_vA9RY4.jpg?itok=gfKOa0Hq","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=_oxb_vA9RY4","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive)."]}

«Να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς»

«Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν περάσουμε αυτό το στάδιο, θα μπορούμε να ησυχάσουμε», τόνισε, ενώ ερωτηθείς για τον αριθμό των μαθητών στο σχολείο είπε πως «όπου υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν αποστάσεις, τηρούνται. Υπάρχουν σχολεία που μπορούν και άλλα που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Το καλό είναι ότι κάθε μέρα είναι συγκεκριμένη ομάδα που έρχονται σε επαφή».

Τέλος, σχετικά με την παροχή μασκών στους μαθητές είπε πως η διανομή τους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα, ενώ όσον αφορά στο προσωπικό καθαρισμού των σχολείων, σημείωσε ότι «πέρυσι ήταν πάνω από 3.000 και φέτος είναι πάνω από 9.000 άτομα προσωπικό καθαριότητας».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider