Πίνακας του Banksy πωλήθηκε έναντι 9,8 εκατ. δολαρίων (pic)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πίνακας του Banksy πωλήθηκε έναντι 9,8 εκατ. δολαρίων (pic)
Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι ο δεύτερος ακριβότερος που έχει πουληθεί ποτέ, με την υπογραφή του ανώνυμου Βρετανού καλλιτέχνη.

Το εντυπωσιακό ποσό των 9,8 εκατ. δολαρίων «έπιασε» σε δημοπρασία του Sotheby's ο πίνακας του Banksy «Show me the Monet».

Πρόκειται για έναν πίνακα που δημιούργησε με «έμπνευση» το έργο τέχνης του Μονέ «Bridge over a Pond of Water Lilies», όμως στη δική του εκδοχή ο Banksy στέλνει ένα μήνυμα για την περιβαλλοντική μόλυνση, «προσθέτοντας» δύο καρότσια σούπερ μάρκερ στο ειδυλλιακό σκηνικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το έργο του Banksy δημοπρατήθηκε σε online δημοπρασία του Sotheby's και πωλήθηκε σε έναν ιδιώτη - συλλέκτη, έναντι 9,8 εκατ. δολαρίων. Σχεδόν 4 εκατ. δολάρια παραπάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις του διάσημου οίκοι πλειστηριασμών.

Όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος πίνακας είναι ο δεύτερος ακριβότερος που έχει πουληθεί ποτέ, με την υπογραφή του ανώνυμου Βρετανού καλλιτέχνη, καθώς πέρυσι ο πίνακας «Devolved Parliament» πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ έναντι 12.200.000 δολαρίων!

insider

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider