Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα κάνει τεστ PCR για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα κάνει τεστ PCR για τον κορονοϊό
Η κρουαζιέρα δέχθηκε ένα καίριο πλήγμα εν μέσω πανδημία. Τεστ PCR εν πλω ξεκινά το Viking Star.

Δωρεάν τεστ PCR σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζει το κρουαζιερόπλοιο Viking Star, μέσω του πρώτου πλωτού εργαστηρίου κορονοϊού αυτού του είδους.

Έτσι τα κρουαζιερόπλοια και η κρουαζιέρα ευρύτερα ως μοντέλο διακοπών, βαδίζουν σε ένα καλύτερο, μέλλον, με το Viking Star των 930 επιβατών να κάνει την αρχή, καθώς η πανδημία «έδεσε» πλήρως τα κρουαζιερόπλοια.

«Εργαζόμαστε για αυτό για αρκετούς μήνες και σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα καθώς η κρουαζιέρα επιστρέφει δυναμικά, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματός μας», δήλωσε ο Matt Grimes, Αντιπρόεδρος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων της Viking Cruises σε διεθνή μέσα.

Το εργαστήριο στο Viking Star θα έχει μεγάλη χωρητικότητα ώστε να μπορεί να καλύπτει καθημερινά τα τεστ, ενώ το πλοίο ετοιμάζεται για μια παγκόσμια κρουαζιέρα 136 ημερών το 2021. Ταυτόχρονα με τα νέα εργαστήρια για τα τεστ PCR, το Viking θα περάσει μια σειρά εκτεταμένων τεστ για να διασφαλιστεί ότι οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που έχουν σχεδιαστεί είναι πλήρως αποτελεσματικά. Οι εγκαταστάσεις του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν κατά την πρόσδεση του πλοίου στο Όσλο αργότερα μέσα στο μήνα. Ωστόσο σύμφωνα με το Forbes ένα πράγμα που είναι βέβαιο, είναι ότι τα πρωτόκολλα και τα πρότυπα καθαρισμού στα κρουαζιερόπλοια θα είναι και πρέπει να είναι καλύτερα μετά την πανδημία.

Σημειωτέον ότι τα κρουαζιερόπλοια ήταν τα πρώτα που χτυπήθηκαν από τον κορονοϊό, με τις εικόνες του «Diamond Princess» και τους εγκλωβισμένους για μέρες ταξιδιώτες σε αυτό να φέρνουν μεγάλο πλήγμα στον κλάδο διεθνώς.

Φωτογραφία: vikingcruises

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider