Θαψιγαργίνη: Νέο φάρμακο κατά της COVID-19;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θαψιγαργίνη: Νέο φάρμακο κατά της COVID-19;

Ελπίδες της επιστημονικής κοινότητας για την ανακάλυψη νέου φαρμάκου κατά της COVID-19, αναφέρονται τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με Βρετανικές έρευνες η ουσία θαψιγαργίνη (thapsigargin), αποτελεί ένα ισχυρό αντιικό φάρμακο που μπορεί να προσφέρει ευεργετήματα στην μάχη κατά του κορονοϊού αλλά και άλλων ασθενειών του αναπνευστικού, όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη Α και ο RSV.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ και του βρετανικού Ινστιτούτου Pirbright, μαζί με συναδέλφους τους από την Κίνα, με δημοσιεύσεις στο επιστημονικό περιοδικό Viruses, βρήκαν ότι η φυτικής προέλευσης θαψιγαργίνη, σε μικρές δόσεις, επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα ενάντια στους αναπνευστικούς ιούς, είτε χορηγηθεί πριν, είτε στην διάρκεια της λοίμωξης. Έχει την δυνατότητα να εμποδίσει έναν ιό να πολλαπλασιαστεί στα κύτταρα επί τουλάχιστον 48 ώρες μετά από μία έκθεσή τους διάρκειας 30 λεπτών. Η χορήγηση του γίνεται από το στόμα, κι όχι ενέσιμα.

«Μολονότι χρειάζονται -σαφώς- περισσότερες δοκιμές, τα τρέχοντα ευρήματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η θαψιγαργίνη και τα παράγωγά της είναι υποσχόμενες αντιικές θεραπείες κατά της Covid-19 και του ιού της γρίπης, έχοντας τη δυνατότητα να μας προστατεύσουν, επίσης, από την επόμενη πανδημική νόσο Χ», δήλωσε ο καθηγητής Κιν -Τσάου Τσανγκ του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider