«Έπεσαν» Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger - «Βουτιά» στη μετοχή της εταιρείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έπεσαν» Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger - «Βουτιά» στη μετοχή της εταιρείας
Σύμφωνα με το DownDetector, τα ζητήματα ξεκίνησαν περίπου στις 18:44 και επηρεάζουν τους χρήστες παγκοσμίως.

Το Facebook, το Instagram και το WhatsApp είναι εκτός λειτουργίας, καθώς υπάρχουν διεθνείς αναφορές από χρήστες για αδυναμία σύνδεσης τους, περίπου από τις 18:44.

Οι ιστότοποι και οι εφαρμογές για όλες τις υπηρεσίες αποκρίθηκαν με μηνύματα για σφάλματα διακομιστή. Αναφορές στο DownDetector.com έδειξαν ότι οι διακοπές φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένες, αλλά δεν είναι σαφές εάν επηρεάζει όλους τους χρήστες ή μόνο ορισμένες τοποθεσίες. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό τι προκαλεί τη διακοπή.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας», δήλωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος Άντι Στόουν.

«Εργαζόμαστε για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία».

Το 2019, μια παρόμοια διακοπή διήρκεσε περίπου μία ώρα. Το Facebook είπε ότι η διακοπή προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα. Οι κύριοι ιστότοποι μπορούν επίσης μερικές φορές να «πέσουν» εάν τα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου ή τα CDN παραμένουν εκτός σύνδεσης. Αυτό συνέβη τον Ιούνιο, όταν ένα τέτοιο CDN, το Fastly, ήταν εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικών προβλημάτων. Αυτό προκάλεσε την κατάρρευση σημαντικών ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Reddit και The New York Times.

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Η Frances Haugen, πρώην product manager του Facebook μιλώντας στην εκπομπή 60 Minutes, αποκάλυψε ότι είναι αυτή που διέρρευσε εσωτερικά έγγραφα στην Wall Street Journal. Τα έγγραφα, που δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τη Wall Street Journal, αποκάλυπταν ότι τα στελέχη του Facebook γνώριζαν τις αρνητικές επιπτώσεις της πλατφόρμας σε ορισμένους νέους χρήστες. Για παράδειγμα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι μέσω ενός εσωτερικού εγγράφου διαπιστώθηκε ότι από τους εφήβους που ανέφεραν αυτοκτονικές τάσεις, το 6% των Αμερικανών χρηστών είχε την ανάγκη να το ανακοινώσει μέσω του Instagram.

Η μετοχή του Facebook στη Wall Street, από την έναρξη της συνεδρίασης είχε απώλειες, μετά όμως και από την τεχνική βλάβη, χάνει περί το 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider