Ιαπωνία: Τα ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, φέρνουν νέα μέτρα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Τα ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, φέρνουν νέα μέτρα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου
Η ασιατική χώρα ανακοίνωσε πάνω από 32.000 κρούσματα της νόσου για το τελευταίο 24ωρο.

Στην επέκταση των περιοριστικών μέτρων στην Ιαπωνία λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας, εν μέσω συνεχιζόμενων ρεκόρ νέων μολύνσεων από τη νόσο.

Τα μέτρα που ισχύουν σε 3 από τις περιφέρειες της Ιαπωνίας μέχρι σήμερα (μειωμένο ωράριο λειτουργίας σε μπαρ και εστιατόρια, απαγόρευση πώλησης αλκοόλ) αναμένεται να επεκταθούν σε περισσότερες περιφέρειες της χώρας από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά από σύσκεψη της κυβέρνησης με την επιτροπή των ειδικών της Ιαπωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται πως η Ιαπωνία ανακοίνωσε πάνω από 32.000 κρούσματα της νόσου για το τελευταίο 24ωρο, ξεπερνώντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ημερησίων μολύνσεων που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2021, μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για την Τετάρτη, η πρωτεύουσα της χώρας κατέγραψε 7.377 νέα κρούσματα (ιστορικό υψηλό).

Σημειώνεται πως εν μέσω της πανδημίας, ο Οργανισμός Τουρισμού της χώρας ανακοίνωσε ότι για το 2021 κατεγράφησαν 245.900 αφίξεις τουριστών στην Ιαπωνία, ο χαμηλότερος αριθμός από το 1964.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider