Κακοκαιρία: Προς κλείσιμο των σχολείων στην Αττική την Τρίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία: Προς κλείσιμο των σχολείων στην Αττική την Τρίτη
Ο περιφερειάρχη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Η Περιφέρεια Αττικής θα εισηγηθεί το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων εντός της αρμοδιότητας της λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» την Τρίτη με κανονική λειτουργία τους για αύριο, Δευτέρα,, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πατούλης είπε πως σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για τη Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, μετέδωσε το skai.gr.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Κυριακής έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αντιμετώπιση της «Ελπίς» από τον κρατικό μηχανισμό.

Στο μεταξύ από τις σημερινές εκτιμήσεις της μετεωρολογικής Υπηρεσίας φαίνεται ότι επιβραδύνεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην Αττική και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης «μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα και ίσως κλείσουν συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου». Η σχετική απόφαση υπογράμμισε, «αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, μετά την σύσκεψη που θα επακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς για την επανεκτίμηση των δεδομένων».

Σημειώνεται ότι όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα με 80 οχήματα βαρέως τύπου, 2,5 τόνους αλάτι διανεμημένο σε 10 σημεία του λεκανοπεδίου και 250 άτομα σε πλήρη επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της χιονόπτωσης.

Αναφορικά με την σημερινή άσκηση ετοιμότητας των μονάδων απεγκλωβισμού που συγκροτήθηκαν από τους παραπάνω φορείς, είναι στελεχωμένες με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και κινούνται με ειδικά οχήματα (ερπυστριοφόρα). Αυτές θα παρεμβαίνουν μετά από ενημέρωση μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110, (συστάθηκε για την πανδημία) και από σήμερα Κυριακή 23 Ιανουαρίου αξιοποιείται και για την καταγραφή αιτημάτων παροχής βοήθειας ασθενών που έχουν εγκλωβιστεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «τα αιτήματα θα προτεραιοποιούνται και θα ικανοποιούνται το ταχύτερο δυνατό. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ουσιαστικό έργο παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ζωή των συμπολιτών μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Περ. Αττικής: 5 Ειδικές Μονάδες Άμεσης Επέμβασης για την κακοκαιρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider