Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχασαν λεφτά από την έναρξη του '22- Εκτός του Μπάφετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχασαν λεφτά από την έναρξη του '22- Εκτός του Μπάφετ
Ο «μάγος της Ομάχα» σε αυτό το διάστημα αύξησε την περιουσία του κατά 2,4 δισ. δολάρια.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν δει την καθαρή τους περιουσία να μετρά απώλειες τις πρώτες εβδομάδες του 2022 — εκτός από τον Γουόρεν Μπάφετ.

Όπως αναφέρει το CNBC, η πρόσφατη πτώση των μετοχών τεχνολογίας μείωσε την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του CEO της Tesla, Έλον Μασκ, κατά 54 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής φέτος. Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχασε 27,8 δισ. δολάρια, οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, έχασαν και οι δύο περισσότερα από 12 δισ. δολάρια και το αφεντικό του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχασε 15,2 δισ. δολάρια.

Από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, μόνο ένας είδε την καθαρή του περιουσία να αυξάνεται: Ο Μπάφετ, ο οποίος έχει κερδίσει περίπου 2,4 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό του ποσό της περιουσίας του στα 111 δισ. δολάρια. Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, πέρασε τον Ζούκερμπεργκ για να ανέβει ξανά στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πλούτου, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ο Μπάφετ βρισκόταν επί τέσσερα χρόνια πίσω από τον Ζούκερμπεργκ, καθώς τον είχε ξεπεράσει το 2018.

«Δεκαετία μετά από δεκαετία, ο «μάγος της Ομάχα» συνεχίζει να έχει το άγγιγμα του Μίδα», ανέφερε στο CNBC Make It, ο αναλυτής της Wedbush Securities, Νταν Άιβς. «Αυτός είναι ο λόγος που ο Μπάφετ θα βρίσκεται στα βιβλία της ιστορίας για αιώνες – είναι λόγω της σταθερής του πίστης στην αξία της επένδυσης».

Σε αντίθεση με τους άλλους CEO, των οποίων η καθαρή περιουσία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό στις εταιρείες τεχνολογίας τους, η Berkshire Hathaway του Μπάφετ έχει ένα ευρέως διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που του επέτρεψε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες πτώσεις στις τιμές των τεχνολογικών μετοχών .

Ο Μπάφετ έχει από καιρό συστήσει στους επενδυτές να τοποθετούν τα χρήματά τους σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών, τα οποία κατέχουν κάθε μετοχή σε έναν δείκτη, καθιστώντας αυτόματα τα χαρτοφυλάκια τους διαφοροποιημένα. Ο S&P 500, για παράδειγμα, περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Coca-Cola και η Google.

Το 2017, ο Μπάφετ είπε στο CNBC ότι για τους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις τους, τα διαφοροποιημένα κεφάλαια δεικτών έχουν «το μεγαλύτερο νόημα από πρακτικής άποψης».

«Αγοράζετε με συνέπεια ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με δείκτη χαμηλού κόστους από τον S&P 500», είπε ο Μπάφετ. «Συνεχίστε να αγοράζετε και πιο ακριβά και πιο φτηνά, αλλά ειδικά όταν είναι φτηνά».

Παρά το ξεπούλημα στις τεχνολογικές μετοχές, η περιουσία του Μασκ ύψους 216 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξακολουθεί να τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με αξία σχεδόν διπλάσια από τον Μπάφετ. Επίσης, ο Μπάφετ μπορεί να μην παραμείνει για πολύ στο top 10: Πέρυσι, ο επενδυτής αποκάλυψε ότι είχε κοντεύει να ολοκληρώσει το σχέδιο του για να δώσει την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάφετ ξανά πιο πλούσιος από τον Ζούκερμπεργκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider