Διπλωματική φυγή Σουηδίας και Φινλανδίας από Ουκρανία - Οι Εσθονοί καλούνται να εγκαταλείψουν την Λευκορωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διπλωματική φυγή Σουηδίας και Φινλανδίας από Ουκρανία - Οι Εσθονοί καλούνται να εγκαταλείψουν την Λευκορωσία
Η Σουηδία μετακίνησε στην Πολωνία όλο το προσωπικό της πρεσβείας της στην Ουκρανία.

Η Σουηδία μετακίνησε στην Πολωνία όλο το προσωπικό της πρεσβείας της στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε. «Η ρωσική στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας σημαίνουν ότι η Σουηδία, όπως άλλες χώρες, αποφάσισε πως όλο το προσωπικό της στην πρεσβεία θα φύγει προσωρινά από την Ουκρανία. Το προσωπικό της πρεσβείας είναι τώρα ασφαλές στην Πολωνία», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ταυτόχρονα, το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό πως η μόνιμη αποστολή και όλοι οι Φινλανδοί πολίτες που εργάζονται στην πρεσβεία της Φινλανδίας στην Ουκρανία έφυγαν από τη χώρα. «Η ασφάλεια του προσωπικού αποτελεί προτεραιότητα και τους δόθηκε η δυνατότητα να φύγουν από το Κίεβο», σημειώνει το υπουργείο.

Στο μεταξύ, οι Εσθονοί που βρίσκονται στη Λευκορωσία θα πρέπει να επιστρέψουν στην Εσθονία, εφόσον είναι δυνατόν και θα πρέπει να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια στη χώρα, είπε, από την πλευρά του, το εσθονικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στην Ουκρανία, ορισμένα μέσω της Λευκορωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider