Κορονοϊός: Πάσχα με μέτρα - Καμία άρση μέχρι την Πρωτομαγιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Πάσχα με μέτρα - Καμία άρση μέχρι την Πρωτομαγιά
«Μπλόκο» στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με φόντο την έξαρση της επιδημίας κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.  

«Μπλόκο» στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με φόντο την έξαρση της επιδημίας κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (30/3), η πλειονότητα των ειδικών πρότεινε να μην δοθεί το «πράσινο φως» για άρση οποιουδήποτε ισχύοντος μέτρου μέχρι την 1η Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή ο οδικός χάρτης της Κυβέρνησης για την άρση των εναπομεινάντων περιορισμών, τον οποίο οι επιστήμονες κλήθηκαν να επεξεργαστούν και να αποφασίσουν για τις ασφαλείς ημερομηνίες, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτή τη στιγμή η επιδημία κορονοϊού στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση, με τα κρούσματα να πλησιάζουν, χθες, Τρίτη (29/3) τις 30.000, ενώ δυσμενείς είναι οι τάσεις και στους υπόλοιπους επιδημιολογικούς δείκτες, αν και βρίσκονται ακόμα σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση στις νοσηλείες, οι οποίες μένει να φανεί πώς θα «μεταφραστούν» σε διασωληνώσεις και θανάτους. Ήδη, πάντως, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σημειώνεται αύξηση στις νέες εισαγωγές ασθενών με Covid -19 στα νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις παρουσιάζουν τάσεις επιπέδωσης μετά από μία πτωτική πορεία οκτώ εβδομάδων, ενώ χθες ο μέσος όρος των θανάτων εμφανίστηκε με θετικό πρόσημο, σε επταήμερη κυλιόμενη βάση.

Με βάση τα παραπάνω οι επιστήμονες αποφασίζουν να παραμείνουν τα μέτρα ως έχουν για το Πάσχα . Ούτως ή άλλως, πάντως, η μεγάλη αποκλιμάκωση αναμενόταν από το Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: «Σκωτσέζικο ντους» τα επιδημιολογικά δεδομένα – Συνεδριάζει η Επιτροπή για την άρση των μέτρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider