Η Γερμανία απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες - Χαρακτηρίστηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες - Χαρακτηρίστηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα»
Τις επόμενες ημέρες 40 Ρώσοι διπλωμάτες που υπηρετούν στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βερολίνο θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Τις επόμενες ημέρες 40 Ρώσοι διπλωμάτες που υπηρετούν στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βερολίνο θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς χαρακτηρίστηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τα οποία «εργάζονται εδώ εναντίον της ελευθερίας μας και της συνοχής της κοινωνίας μας», δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ. «Δεν θα το ανεχτούμε άλλο αυτό», τόνισε.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έχει ήδη κοινοποιηθεί στον Ρώσο πρέσβη Σεργκέι Νετσάγιεφ και οι εν λόγω διπλωμάτες έχουν πέντε ημέρες προθεσμία προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η λιθουανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να απελάσει τον Ρώσο πρεσβευτή στο Βίλνιους, αφού η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι σκότωσαν αμάχους στην πόλη Μπούτσα, όπως αναφέρει το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λιθουανία «θα πρέπει να φύγει από τη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Λιθουανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Μπάιντεν: Ο Πούτιν πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου - Νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Τζεντιλόνι: Η ΕΕ έτοιμη ακόμα και για ενεργειακές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider