Πυρκαγιά στη Φέριζα Σαρωνικού - Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιά στη Φέριζα Σαρωνικού - Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Πυροσβεστική
Η φωτιά καίει σε σημείο με χαμηλή βλάστηση στη Φέριζα Σαρωνικού, ενώ, όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική, έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της. 

Τελευταία ενημέρωση 14:25

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε περιοχή του Δήμου Σαρωνικού σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Twitter.

Η φωτιά καίει σε σημείο με χαμηλή βλάστηση στη Φέριζα Σαρωνικού, και όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική, έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της, ενώ με μήνυμα του 112 η περιοχή εκκενώθηκε προς Λαγονήσι.

Και δεύτερος οικισμός εκκενώνεται

Παράλληλα, πριν λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου. Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν προληπτικά τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του Π.Σ., κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Επισημαίνεται πως η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε σπίτια, και γι' αυτό η αντίδραση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και μαζική ενώ ενισχύονται κατά την διάρκεια της επιχείρησης. Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ ρίψεις από αέρος κάνουν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή επιπλέον παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει 30 οχήματα και 63 αστυνομικούς, από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, που συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στη μάχη που δίνουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Αναβύσσου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε προληπτικές εκκενώσεις-απομακρύνσεις 26 πολιτών από 15 σπίτια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επιπλέον, λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Φέριζα Σαρωνικού, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους:

- Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου.

- Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα.

- Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το μαντρί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή για 5 περιφέρειες της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider