Το πρώτο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου – Πρίγκιπας της Ουαλίας ο Ουίλιαμ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πρώτο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου – Πρίγκιπας της Ουαλίας ο Ουίλιαμ
Στο πρώτο του διάγγελμα, ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα Ελισάβετ Β’, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του.

Στο πρώτο του διάγγελμα, ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα Ελισάβετ Β’, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του. Τόνισε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για όλη τη βασιλική οικογένεια.

«Οπουδήποτε κι αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε οποιοδήποτε άλλο βασίλειο και έδαφος ανά τον κόσμο, οποιαδήποτε προέλευση ή πεποιθήσεις κι αν έχετε - θα πασχίσω να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη, όπως κάνω για όλη μου τη ζωή.

Δίπλα στον προσωπικό πόνο που βιώνει ολόκληρη η οικογένειά μου, μοιραζόμαστε ταυτόχρονα με τόσο πολλούς από εσάς που ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλες τις χώρες στις οποίες η Βασίλισσα ήταν αρχηγός κράτους, στην Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο, μια βαθιά αίσθηση ευγνωμοσύνης για περισσότερα από 70 χρόνια κατά τα οποία η μητέρα μου ως Βασίλισσα υπηρέτησε τον λαό τόσο πολλών χωρών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου, ενώ η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κάθριν, θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Αναφερόμενος στη σύζυγό του, Καμίλα, είπε ότι «βασίζεται στην στοργική βοήθειά της» και ότι «γίνεται η βασιλική σύζυγός μου».

«Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν, καθώς συνεχίζουν να φτιάχνουν τη ζωή τους στο εξωτερικό», είπε αναφερόμενος στον μικρότερο γιο του.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους συμμετέχουν στο πένθος για τον χαμό της Ελισάβετ Β’. Η στοργή και ο σεβασμός που ενέπνευσε, είπε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, έγιναν το σήμα κατατεθέν της βασιλείας της.

Προαναγγέλλοντας ότι σε λίγες ημέρες, μαζί με όλο το έθνος, θα συνοδεύσει την πολυαγαπημένη του μητέρα στην τελευταία της κατοικία, είπε: «Στην αγαπημένη μου μαμά, καθώς ξεκινάς το τελευταίο σου ταξίδι για να βρεθείς κοντά στον αείμνηστο μπαμπά, θέλω απλώς να πω το εξής: Σε ευχαριστώ! Σε ευχαριστώ για την αγάπη και την αφοσίωσή σου στην οικογένειά μας και στην οικογένεια των εθνών που υπηρέτησες τόσο επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια. Είθε οι άγγελοι να τραγουδούν για να αναπαυθείς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι τελευταίες ώρες της βασίλισσας Ελισάβετ

Εκτάσεις γης, ακίνητα, αιολικά πάρκα: Η τεράστια περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ

gazzetta
gazzetta reader insider insider