Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Ελπίδα να κερδίσει η δημοκρατία στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Ελπίδα να κερδίσει η δημοκρατία στην Ουκρανία
Trofima-oukrania-exagoges
Η Ουκρανία έχει ανάγκη από 350 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμησή της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κιέβου, κατέληξε ο Χάμπεκ.

Την ελπίδα ότι υπάρχει πιθανότητα να νικήσει η δημοκρατία στην Ουκρανία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ενώ υποσχέθηκε πως θα στείλει περισσότερα όπλα στις δυνάμεις του Κιέβου στη μάχη κατά των δυνάμεων της Ρωσίας.

«Μπορείτε τώρα να δείτε ότι (ο πόλεμος) θα μπορούσε να τερματιστεί με μια νίκη για την ελευθερία και την δημοκρατία», υπογράμμισε ο Χάμπεκ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση των υπουργών Εμπορίου της G7.

Η Γερμανία θα συνεχίσει να αποφασίζει ποια όπλα θα στείλει σε συνεργασία με τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ, σημείωσε ο Χάμπεκ και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, γνωρίζω ότι θα σταλούν και άλλα όπλα».

Όπως είπε ο ίδιος, μαζί με την Ουκρανή υπ. Εμπορίου Γιούλια Σβιριντένκο, η οποία είναι και πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συζήτησαν τρόπους για την συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη της ανοικοδόμησης της χώρας.

«Απαιτούνται πολλά χρήματα. Περισσότερα από όσα μπορούν να συγκεντρωθούν από τα δημόσια ταμεία. Χρειαζόμαστε ένα όργανο, ένα ταμείο με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει μια ισχυρή και σταθερή ευκαιρία για να επενδύσουν οι εταιρείες», όπως έκρινε ο γερμανός υπουργός.

Το παγκόσμιο ταμείο αυτό θα μπορεί να συγκεντρώνει οικονομική βοήθεια από ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες και αντισταθμιστικά κεφάλαια, πρότεινε ο ίδιος.

Η Ουκρανία έχει ανάγκη από 350 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμησή της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κιέβου, κατέληξε ο Χάμπεκ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανίδα ΥΠΑΜ: Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε πως η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο

Στο Κίεβο η φον ντερ Λάιεν - Επί τάπητος η πορεία για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Reuters: Ο Πούτιν απέρριψε ειρηνευτικό σχέδιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider