Κομισιόν: Σε απόγνωση ο Πούτιν - Eπικίνδυνος πυρηνικός τζόγος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Σε απόγνωση ο Πούτιν - Eπικίνδυνος πυρηνικός τζόγος
Αδιάφορος ως προς την ειρήνη ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, αλλά για την κλιμάκωση του πολέμου του», τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Πίτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά με τις ανακοινώσεις του Προέδρου της Ρωσίας για στρατιωτική κινητοποίηση.

Ειδικότερα ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «αυτή η ομιλία και οι ανακοινώσεις που έγιναν, τόσο για τα δημοψηφίσματα, όσο και για την στρατιωτική κινητοποίηση, είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, αλλά για την κλιμάκωση του πολέμου του της επιθετικότητας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόκειται «για ακόμη ένα σημάδι της απελπισίας του Πούτιν» και συμπλήρωσε ότι αυτή η επιθετικότητα έχει συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του πληθυσμού της Ρωσίας. Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιπροσθέτως έκανε λόγο για «επικίνδυνο πυρηνικό τζόγο».

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ αναφέρθηκε στις δηλώσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Νέα Υόρκη (οι οποίες έγιναν πριν από την πρωινή ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν) υπογραμμίζοντας ότι (η πρόεδρος της Κομισιόν) «επιβεβαίωσε μία πολύ σταθερή στάση ότι ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε αυτά τα αυτοαποκαλούμενα δημοψηφίσματα που οργανώνονται σε εδάφη τα οποία έχουν καταληφθεί παράνομα και με βάρβαρο τρόπο», προσθέτοντας ότι «όλες οι προσπάθειες της Ρωσίας να αλλάξουν τα σύνορα της Ουκρανίας αντιβαίνουν στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ξεπουλούν οι πτήσεις άνευ επιστροφής μετά την επιστράτευση από τον Πούτιν

Οι πρώτες αντιδράσεις από ΗΠΑ, Κίνα και Γερμανία σε διάγγελμα Πούτιν

Κέρδη άνω του 2% στο πετρέλαιο μετά το διάγγελμα Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider