Μουντιάλ Κατάρ: Προγνωστικό μοντέλο «βρήκε» την παγκόσμια πρωταθλήτρια - Και δεν είναι από την Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μουντιάλ Κατάρ: Προγνωστικό μοντέλο «βρήκε» την παγκόσμια πρωταθλήτρια - Και δεν είναι από την Ευρώπη
Ο Κλέμεντ είχε προβλέψει σωστά τους νικητές των δυο προηγούμενων Μουντιάλ, τη Γερμανία στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 και τη Γαλλία στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018.

Η Αργεντινή θα είναι η νικήτρια του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, σύμφωνα με τις προβλέψεις μοντέλου ενός στρατηγικού επενδυτή για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου.

Όπως μετέδωσε το fortune.com, ο Γιόακιμ Κλέμεντ Liberum Capital, προβλέπει πως η Αργεντινή (που είχε κατακτήσει για τελευταία φορά του Μουντιάλ το 1986 στο Μεξικό, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα) θα κερδίσει την Ισπανία στον ημιτελικό και θα επικρατήσει της Αγγλίας στον τελικό της διοργάνωσης της FIFA.

Σημειώνετα πως το μοντέλο του Κλέμεντ είχε προβλέψει σωστά τους νικητές των δυο προηγούμενων Μουντιάλ, τη Γερμανία στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 και τη Γαλλία στα γήπεδα της Γαλλίας το 2018.

Μεθοδολογία

Το μοντέλο του Κλεμέντ στηρίζεται σε έρευνα του πανεπιστημίου του Νότινγκαμ και περιλαμβάνει οικονομικούς και κλιματικούς παράγοντες, όπως το ΑΕΠ των χωρών, ο πληθυσμός και η θερμοκρασία.

Στη θεωρία, το μοντέλο βοηθά στην πρόβλεψη των επιτυχιών που έχουν οι ομάδες με βάση τς αθλητικές υποδομές και τη διαθεσιμότητα του ποδοσφαιρικού ταλέντου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάδα και Μουντιάλ - Γιατί θα κινδυνέψουν Δήμοι με χρεοκοπία αλά γερμανικά!

Μουντιάλ 2030: Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ελλάδα θέλουν να αναλάβουν από κοινού τη διοργάνωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider