Λονδίνο: Συγκοινωνιακό blackout καθώς κορυφώνεται η απεργία των σιδηροδρομικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λονδίνο: Συγκοινωνιακό blackout καθώς κορυφώνεται η απεργία των σιδηροδρομικών
Οι μηχανοδηγοί που εκπροσωπούνται από το σωματείο Aslef «τραβούν χειρόφρενο» μετά από μια μακρά διαμάχη για τις αμοιβές.

Συγκοινωνιακό blackout προκαλείται πλέον στην Μεγάλη Βρετανία από την κορύφωση του απεργιακού κύματος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, μερικοί από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Λονδίνου κλείνουν την Πέμπτη, ενώ αεροδρόμια όπως το Gatwick στερούνται επίσης οποιεσδήποτε σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

Τα δρομολόγια προς την πρωτεύουσα που διαχειρίζονται οι Thameslink, Southern και Southeastern έχουν σταματήσει εντελώς.

Οι μηχανοδηγοί που εκπροσωπούνται από το σωματείο Aslef «τραβούν χειρόφρενο» μετά από μια μακρά διαμάχη για τις αμοιβές.

Η Βρετανία «πλημμυρίζει» με κινητοποιήσεις που εκτείνονται από οδηγούς τρένων μέχρι νοσοκόμες και αξιωματούχους του συνοριακού ελέγχου, οι οποίοι διαμαρτύρονται επειδή οι αυξήσεις των μισθών είναι υπό του πληθωρισμού. Σε αντίποινα, η συντηρητική κυβέρνηση σχεδιάζει νέα νομοθεσία που θα αναγκάσει τους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς να διατηρήσουν τα επίπεδα υπηρεσιών ενώ βρίσκονται σε απεργία.

Η τελευταία απεργία έχει χαρακτηριστεί «Τραγική Πέμπτη» από την εργοδοσία των σιδηροδρόμων λόγω των επιπτώσεών της στις υπηρεσίες. Έρχεται στο μέσο των τεσσάρων ημερών ξεχωριστών απεργιών που πραγματοποιούνται από την RMT, μια άλλη εργατική ένωση. Ενώ η RMT δεν βρίσκεται τεχνικά σε απεργία την Πέμπτη, οι υπηρεσίες έχουν παραλύσει από την δράση του Aslef.

Το αποτέλεσμα είναι πιο σοβαρό από τις ημέρες που επηρεάστηκαν από τις απεργίες της RMT. Το London Bridge, η Victoria και το City Thameslink δεν έχουν καθόλου υπηρεσίες. Δεν υπάρχουν δρομολόγια στην κύρια γραμμή της Δυτικής Ακτής που συνδέει το Λονδίνο με το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ και τη Γλασκώβη.

Ορισμένοι σιδηροδρομικοί φορείς εκτελούν πολύ μειωμένες υπηρεσίες, όπως το Great Western Rail που παρέχει μία ώρα τρένο στο Paddington.

Οι ταξιδιώτες από και προς το αεροδρόμιο Gatwick θα πρέπει να κάνουν το δρόμο τους με πούλμαν ή αυτοκίνητο. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις υπηρεσίες πούλμαν που διαχειρίζεται η National Express Group Plc έχουν ήδη εξαντληθεί. Ούτε υπάρχουν τρένα για το αεροδρόμιο του Λούτον.

Τα δρομολόγια λεωφορείων στο δυτικό και το νότιο Λονδίνο διακόπτονται καθώς η απεργία των εργαζομένων στο Abellio ξεκινάει για δεύτερη μέρα.

Το Aslef έχει εντολή να πραγματοποιήσει περαιτέρω απεργιακές ενέργειες μέχρι τον Ιούνιο. Οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των συνδικάτων, των υπουργών και των στελεχών των εταιρειών τρένων αναμένεται να επαναληφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηνωμένο Βασίλειο: Εκ νέου η απεργία των σιδηροδρομικών, νέα αναστάτωση στις μετακινήσεις

Αμετάβλητα τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος τον Δεκέμβριο – Αύξηση 10% στο αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider