Avatar-The Way of the Water: Ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια σε εισιτήρια - Ο Κάμερον «έχει» 3 στις 6 εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Avatar-The Way of the Water: Ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια σε εισιτήρια - Ο Κάμερον «έχει» 3 στις 6 εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών
Η ταινία που έχει «κόψει» τα περισσότερα εισιτήρια από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. 

Η τελευταία ταινία του Τζέιμς Κάμερον, το Avatar:The Way of the Water ξεπέρασε σε εισπράξεις εισιτηρίων τα 2 δισ. δολάρια στις παγκόσμιες αίθουσες των κινηματογράφων, μέσα σε 6 εβδομάδες κυκλοφορίας

Όπως ανακοίνωσε η Disney, μέχρι και το τρέχον Σαββατοκύριακο η ταινία είχε «κόψει» 2,024 δισ. δολάρια σε εισιτήρια παγκοσμίως.

Με την υπέρβαση των 2 δισ. δολαρίων, η ταινία γίνεται μόλις η 6η στα χρονικά του σινεμά που έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο στο παγκόσμιο box office, μετέδωσε το Variety.

Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται το πρώτο Avatar, που δημιούργησε και πάλι ο Τζέιμς Κάμερον, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο «Τιτανικός» του ίδιου σκηνοθέτη.

Στη δεύτερη θέση είναι το Avengers: Endgame, στην τέταρτη το Star Wars: The Force Awakens και στην πέμπτη το Avengers: Infinity War.

Ακόμα, το Avatar:The Way of the Water είναι η ταινία που έχει «κόψει» τα περισσότερα εισιτήρια από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως κατά την παρουσίαση της ταινίας και πριν αυτή βγει στους κινηματογράφους, ο Κάμερον είχε δηλώσει πως το The Way of Water πρέπει να «γράψει» 2 δισ. δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων ώστε να θεωρηθεί επιτυχία.

Πρόκειται για μια από τις ακριβότερες παραγωγές όλων των εποχών στην ιστορία του σινεμά, με κόστος παραγωγής 400 εκατ. δολαρίων. Μαζί με το marketing, το κόστος της ταινίας του Κάμερον υπολογίζεται πως ανέρχεται σε τουλάχιστον 600 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FT: Βραζιλία και Αργεντινή σε συζητήσεις για κοινό νόμισμα - Προς τη δεύτερη μεγαλύτερη νομισματική ένωση του κόσμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider