Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ
Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ. 

(UPD 19:36) Την τελευταία του πνοή άφησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, σε ηλικία 68 ετών. Ο Μωυσής Ελισάφ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μωυσής Ελισάφ, παθολόγος στο επάγγελμα και πανεπιστημιακός, είχε γεννηθεί το 1954 στα Ιωάννινα. Οι γονείς του, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, κατάφεραν να ξεφύγουν από τη συγκέντρωση κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην παθολογία.

Ο Μωυσής Ελισάφ εργάστηκε στο Institute of Lipids and Atherosclerosis Research, Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Sackler School of Medicine του Πανεπιστημίου του Τελ-Αβίβ. Διετέλεσε καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Β' Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ. Ήταν επίσης υπεύθυνος των Εξωτερικών Ιατρείων Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων και Παχυσαρκίας.

Παράλληλα, ήταν πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του Μωυσή Ελισάφ εκφράζσει στους οικείους του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο ίδιος τονίζει ότι «ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ ήταν ο πρώτος εκλεγμένος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα, συνέβαλε ουσιαστικά στην ελληνική προεδρία της Διεθνoύς Συμμαχίας Μνήμης Ολοκαυτώματος (IHRA) και συνεργάσθηκε άψογα με το υπουργείο Εξωτερικών στη διοργάνωση Συνεδρίου».

Τη λύπη του για τον θάνατο του δημάρχου Ιωαννίνων εκφράζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα.

«Τόσο λυπηρό» σχολίασε χαρακτηριστικά την είδηση με τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ. Επίσης, εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος: «Ένα τόσο ευγενικό και έξυπνο άτομο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider