Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο σταθμάρχης Λάρισας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο σταθμάρχης Λάρισας
Θα οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή την Κυριακή στις 11 το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:20

Νέα προθεσμία να απολογηθεί, την Κυριακή στις 11 το πρωί, έλαβε ο σταθμάρχης της Λάρισας, στη βάρδια του οποίου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρει το skai.gr.

Ο 59χρονος είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια, αλλά και για διατάραξη συγκοινωνιών.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο συνήγορος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, ανέφερε πως ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», τονίζοντας παράλληλα πως είναι συντετριμμένος από την τραγωδία.

Επίσης, ο συνήγορος του 59χρονου είπε πως αν και είναι νωρίς ακόμη για όλα, «θα πρέπει να μην κοιτάμε μόνο το δέντρο και να χάνουμε το δάσος» σημειώνοντας πως όλα τα υπόλοιπα θα μελετηθούν εφόσον ληφθεί το αντίγραφο της δικογραφίας.

Στους 55 οι νεκροί που ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής

Ένας ακόμα νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία που διενεργεί το μακάβριο έργο της αναγνώρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών. Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας, καθώς από την Πυροσβεστική εστάλη και άλλο δείγμα από τον τόπο του δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για ανθρώπινο μέλος που εντοπίστηκε κατά την μετακίνηση της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας χτες το βράδυ.

Αποχώρησε από την επιτροπή διερεύνησης ο Θ. Ζηλιασκόπουλος

Με ανακοίνωση του, ο καθηγητής Θανάσης Ζηλιασκόπουλος κάνει γνωστή την παραίτηση του από την επιτροπή διερεύνησης του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Για την απόφαση του, ο κ. Ζηλιασκόπουλος επικαλέσθηκε τα δημοσιεύματα σχετικά με την παρελθούσα θητεία του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως αναφέρει, ο ίδιος δεν θα ήθελε αυτή του η παρελθούσα ιδιότητα να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Στη θέση του κυρίου Ζηλιασκόπουλου στην Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη τοποθετείται ο κύριος Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζηλιασκόπουλος: Αποσύρεται από την επιτροπή διερεύνησης του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Τραγωδία στα Τέμπη: Καταγγελία ότι ο σταθμάρχης δεν βρισκόταν στο σταθμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider